Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Cargo’ heeft nu ook een poster

‘Cargo’ heeft nu ook een poster

Gilles Coulier met Sam Louwyck op de set

‘Cargo’ had al een teaser, had al een trailer en krijgt nu ook een poster.  Die poster is een ontwerp van Amira Daoudi. ‘Cargo’ zal het Filmfestival van Oostende openen op 8 september en is vanaf 13 september te zien in de bioscoop. Iedere keer een nieuwe reden om de film te zien. ‘Cargo’ is het ruwe verhaal van een gezin dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond. De drie broers worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean), Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William). Naast hen zijn er ook rollen weggelegd voor Roland Van Campenhout (Leon), Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. Achter de camera stond David Williamson. Tom Denoyette stond in voor de montage.

SYNOPSIS
In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

Na zijn kortfilms ‘IJsland’ en ‘Mont Blanc’ (beide genomineerd voor het Filmfestival van Cannes) en zijn felbejubelde Canvas-serie ‘Bevergem’, is ‘Cargo’ de eerste langspeelfilm van regisseur Gilles Coulier. De film werd, net als ‘Bevergem’, geproduceerd door het productiehuis De Wereldvrede.

‘Cargo’ is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor productiehuis De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse productiehuis Halal Pictures, het Franse Chevaldeuxtrois en zender Eén. Het project kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders. Met ook de steun van stad Oostende, het Nederlands Filmfonds, Telenet, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter van de Belgische Overheid, de Marine en TorinoFilmLab. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film vanaf 13 september in de Belgische bioscopen – Dutch Film Works (DFW) staat in voor de release in Nederland.

Zie ook :

Sam Louwyck en Sebastien Dewaele in het bioscoopjournaal over ‘Cargo’

Gilles Coulier in het bioscoopjournaal over ‘Cargo’

Het bioscoopjournaal op de set van ‘Cargo’

Trailer ‘Cargo’

Teaser ‘Cargo’

Bekijk ook

‘Ploey’ slaat zijn vleugels uit in België en wordt ‘Pluisje’

Goed nieuws voor animatieliefhebbers en nog meer voor de kinderen.  ‘Ploey’, de lange animatiefilm waarin …