Hemelse start in Nederland voor ‘Vele hemels boven de zevende’

Het Vlaamse drama ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ trekt volle zalen in Nederland. Meer dan 14.000 bezoekers zagen de verfilming van de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck inmiddels in de Nederlandse bioscopen. De film van regisseur Jan Matthys beleefde daarmee het meest succesvolle openingsweekend voor een Belgische dramafilm in Nederland van de afgelopen tien jaar. ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ is sinds 30 november in 37 Nederlandse bioscopen te zien.

De film won eerder al de Publieksprijs tijdens de Hoornse Filmdagen 2017 en de Publieksprijs van het Leiden Internationaal Filmfestival 2017. De Nederlandse pers is erg lovend over de film.

De film speelt nog steeds in deze Belgische zalen:

Dit is het verhaal : Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. In ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.
Regisseur: Jan Matthys (‘Quiz Me Quick’, ‘In Vlaamse Velden’)
scenario: Griet Op de Beeck, auteur van het boek ‘Vele hemels boven de zevende’
Muziek: Spinvis schreef de score voor de film.
Cast: Brit Van Hoof (‘De Behandeling’), Koen De Graeve (‘Loft’, ‘De helaasheid der dingen’), Sara De Roo (‘Swooni’), Viviane De Muynck (‘Sprakeloos’, ‘D’Ardennen’), Herman Gilis (‘Code 37’, ‘Van Vlees en Bloed’) en Nell Cattrysse (‘The Broken Circle Breakdown’), …


Vele hemels boven de zevende’ is een productie van Caviar, in co-productie met Submarine Film en één (VRT), in samenwerking met distributeur Paradiso Filmed Entertainment, met de medewerking van Stad Antwerpen en dankzij de steun van de Antwerp Film Bonus met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, with the support of the MEDIA Programme of the European Union.

Check Also

Sahim Omar Kalifa over Baghdad Messi!

Baghdad Messi, de nieuwe film van Sahim Omar Kalifa ging op zaterdag 28 januari tijdens het …