‘Cleo’ in concert. Steun de film door erbij te zijn.

Regisseur Eva Cools (‘Las Meninas’, ‘El Camino del deseo’) lanceert voor haar speelfilmdebuut CLEO een wel heel bijzondere crowdfundingoproep. Ze zoekt publiek dat een publiek dat voor een vol concertgebouw van Eindhoven wil genieten van het integrale Piano Concerto no. 2 van Sergej Rachmaninov, uitgevoerd door een bekende pianist en een symfonisch orkest onder leiding van Dirk Brossé. De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Anna Franziska Jäger (‘Booster’), dochter van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. 

Producent Lunanime, regisseur Eva Cools en dirigent Dirk Brossé zijn op zoek naar 300 en meer muziekliefhebbers die via financiële steun willen bijdragen aan een unieke en speciale concertopname. Op maandag 5 maart 2018 wordt in een vol concertgebouw te Eindhoven het integrale Piano Concerto no. 2 van Sergej Rachmaninov uitgevoerd door een bekende pianist en een symfonisch orkest onder leiding van Dirk Brossé. Geef uw steun vandaag nog dan geniet u op 5 maart van een hele speciale concertavond én ontdekt u wie die gerenommeerde pianist is.



Hoe steunen?

Meer details rond deze speciale crowdfundingoproep vindt u hier:  www.cleodefilm.be


Het verhaal


‘Cleo’ wordt gespeeld door Anna Franziska Jäger, dochter van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, en is het verhaal van een 17-jarig meisje dat een traumatisch auto-ongeval overleeft. Haar ouders kwamen daarbij om. Na die fatale nacht begint ze zichzelf te verliezen in Brussel en zoekt ze haar toevlucht tot de oudere, mysterieuze Leos. Haar vader was een gerenommeerd concertpianist en ook zij speelt al piano van kinds af aan. Hoewel ze vaak luistert naar hedendaagse muziek, vervult de piano – en dan vooral het werk van Rachmaninov – een centrale plaats in Cleo’s verwerkingsproces.
Eerder ontving ‘Cleo’ scenario- en productiesteun van het Vlaams Audiovisuele Fonds. In 2016 werd Eva Cools bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs voor beste script, een prestigieuze scenarioprijs die door Nederlandse en Belgische experten wordt uitgereikt.

De opnames van ‘Cleo’ starten 24 januari 2018. ‘Cleo’ kwam tot stand met steun van VAF, Screen Brussels, Telenet, BE tv.

Check Also

‘Skunk’ scoort!

Wat een vliegende start voor SKUNK in zijn openingsweek! De film heeft meer dan 10.460 toeschouwers …