In Ohio willen ze ook Vlaamse films zien

CLEVELAND/BRUSSEL, 24 februari 2015. ‘Halfweg’, ‘Waste Land’, ‘Labyrinthus’ en ‘Violet’ zijn geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Cleveland (18-29 maart). Daarnaast staat ook de korte film ‘Wien for Life’ op het programma, net zoals de Vlaamse coproducties ‘Alleluia’, ‘Ne me quitte pas’ en ‘Above Us All’.

‘Halfweg’, de zesde speelfilm van Geoffrey Enthoven en geschreven door Pierre De Clercq, wordt tijdens het Internationaal Filmfestival van Cleveland (CIFF) vertoond binnen het luik After Hours. In de film verhuist Stef naar een prachtig huis, maar zijn rust wordt echter snel verstoord door Theo, die de rechtmatige eigenaar beweert te zijn. Maar die blijkt al twee jaar dood te zijn. ‘Halfweg’ is een productie van Fobic Films.

Binnen hetzelfde programma zijn ook ‘Waste Land’ en ‘Alleluia’ te zien. Pieter Van Hees’ Waste Land, dat eerder al te zien was in o.a. Toronto, Les Arcs en Austin, toont hoe inspecteur Leo Woeste steeds verder wegzakt in de grimmige Brusselse woestenij tijdens zijn laatste moordonderzoek. Eurydice Gysel en Koen Mortier produceerden de film voor Epidemic.

Gebaseerd op lang geleden en min of meer waargebeurde feiten, vertelt ‘Alleluia’ van Fabrice du Welz dan weer het verhaal van een verpleegster wiens leven verwoest wordt door een tweederangs crimineel die ze leert kennen via een zoekertje. De film is een productie van La Parti in coproductie met het Vlaamse Savage Film. Tijdens het After Hours programma voor korte films wordt verder ook ‘Wien for Life’, een korte zwarte komedie van regisseursduo Alidor Dolfing vertoond. Producent is Sieber Marly.

‘Labyrinthus’, het speelfilmdebuut van Douglas Boswell staat dan weer geprogrammeerd in de categorieën Family Films en Film is Art. In de film geproduceerd door Bart Van Langendonck van Savage Film hoopt de 14-jarige Frikke zijn vrienden te bevrijden uit een computerspel.

Verder maakt ‘Violet’ deel uit van het World Tour programma in Cleveland. De eerste speelfilm van Bas Devos is een visueel portret van een rouwende tiener en werd geproduceerd door Tomas Leyers van Minds Meet. Gisteren werd bekend dat Violet ook uitgenodigd is voor New Directors/New Films in New York.

Tot slot komen ook de met Vlaanderen gecoproduceerde films ‘Above Us All’ (Minds Meet), over een 11-jarig meisje dat haar moeder verliest, en ‘Ne me quitte pas’ (Storyhouse), een documentaire over twee mannen aan de rand van de maatschappij, aan bod in Cleveland.

Alle genoemde films konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Labyrinthus werd daarnaast ook ondersteund door Screen Flanders, een initiatief onder bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz.

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …