Christophe Van Rompaey draait weer met Barbara Sarafian en Jean-Claude Van Rijckeghem

Heel blij te vernemen Christophe Van Rompaey, regisseur van ‘Aanrijding in Moscou’, eindelijk nog een film in België gaat draaien. En wel snel. Op 2 april beginnen de opnamen van ‘Vincent en het einde van de wereld’. Wij zijn daar blij om, omdat hij ons ten zeerste heeft weten te overtuigen met de twee films die we van hem zagen : ‘Aanrijding in Moscou’ en de Nederlandse film ‘Lena’.  De man heeft smaak, inhoud, acteurs leveren schitterend werk in zijn gezelschap en hij heeft iets te vertellen. Nog goed nieuws is dat hij weer samenwerkt met enkele van de namen die zijn lancering als regisseur hielpen bewerkstelligen : producer-scenarist Jean-Claude Van Rijckeghem en Barbara Sarafian. Een andere bekende naam die op de aftiteling zal prijken is die van Geert Van Rampelberg, die we binnenkort in het Spaans zullen bezig horen in ‘La Tierra Roja’.  Na ‘De Behandeling’ deed Geert ook nog een bijrol in ‘Café Derby’, een film die we ook alter dit jaar te zien krijgen.

Cameraman David Williamson op ‘location-hunting’ met regisseur Christophe Van Rompaey. Dus blijkbaar zal Williamson achter de camera postvatten.

Het is intussen al vier jaar geleden dat Christophe in Nederland de film ‘Lena’ regisseerde. De films die hij sinds ‘Aanrijding in Moscou’ in ons land van de grond trachtte te krijgen, gingen om uiteenlopende redenen niet door.  Onlangs regisseerde hij ook de serie ‘Voor wat hoort wat’, die later dit jaar op tv te zien zal zijn. Enige tijd geleden werd ook bekend dat hij de rechten in de wacht had gesleept voor de verfilming van ‘De Engelenmaker’ van Stefan Brijs.  Maar eerst dus ‘Vincent en het einde van de wereld’, gebaseerd op een script dat geschreven werd door Jean-Claude Van Rijckeghem die de film ook producent samen met zijn productiepartner Dries Phlypo en hun firma ‘A Private View’. Er is ook een Franse coproducent, Les Films de la Croisade, en een groot deel van de film wordt trouwens ook in Frankrijk gedraaid, meer bepaald in Parijs en de Provence. Daarnaast speelt het verhaal zich ook deels af in Gent.

De film moet een komedie worden en vertelt het verhaal van een 17-jarige jongeman die van plan is zich van het leven te beroven als protest tegen de opwarming van de aarde.

Zie ook :

Drukke tijden in het verschiet voor Christophe Van Rompaey

Dries Phlypo over 2015

Christophe Van Rompaey op de set van ‘Aanrijding in Moscou’ met producer-scenarist Jean-Claude Van Rijckeghem

Check Also

Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige …