Amerikaanse film zoekt nog medewerkers

De ene ‘Emperor’ is het land nog niet uit, daar is de volgende Kaiser al op zoek naar Belgische centen en werkvolk.  Gent zit nog in de Middeleeuwen voor ‘Emperor’, de Belgisch-Amerikaanse coproductie van het het productiehuis Corsan, een ander Belgisch productiehuis dat vooral bezig is met de magische mogelijkheden die het taxsheltergeld verschaffen, is ‘U-Media’, een producent die al veel grote buitenlandse producties naar ons land haalde.  Voor de opnames van ‘The Kaiser’s Last Kiss’– een Amerikaans-Engels-Belgische film met in de hoofdrollen Christopher Plummer, Lily James en Jai Courtney is  is men bij Casting & Location op zoek naar assistenten en stagiairs opnameleiding die tijdens de opnames een handje kunnen toesteken. Uw kans om op een internationale filmset te werken met grote sterren.

‘The Kaiser’s Last Kiss’ moet een historische prent worden.  Regisseur David Leveaux maakt zijn langspeelfilmdebuut maar heeft meer dan een beetje ervaring met acteurs. Hij is het best bekend voor zijn werk op Broadway en werd maar liefst vijf keer genomineerd voor een Tony, zeg maar de Oscars van de Amerikaanse theaterwereld. Zijn film moet een spionagethriller worden die zich afspeelt in het begin van Wereldoorlog II, kort na de inval van de Nazi’s in… Nederland.  Jawel, blijkbaar moet België even doorgaan voor Nederland.  Blijkbaar maakt de taxshelter het hier toch wat interessanter om te filmen.  Het Nederland van begin 1940 dus, omdat daar sinds 1917 de vroegere monarch Kaiser Wilhelm (Plummer) als banneling vertoeft.  In een poging om de Nazi’s te dwarsbomen werkt het Nederlandse verzet in het geheim met Winston Churchill samen aan plannen om een geheim agent bij de keizer binnen te smokkelen. De liefdesaffaire tussen een Duitse officier (Courtney) en een jonge Joodse Nederlandse vrouw (James) die net op dat moment ontvlamt, wordt levensgevaarlijk, wanneer de Nazi’s willen achterhalen wie hun voormalige keizer aan het bespioneren is.

Jai Courtney heeft net de opnamen achter de rug van ‘Suicide Squad’, waarin Will Smith, Margot Robbie en Jared Leto zijn tegenspelers zijn, hij was te zien in ‘Terminator Genisys’,  ‘Divergent’ en ‘Insurgent’.  Lily James is de ster uit de film ‘Cinderella’.  En Christopher Plummer zal wel eeuwig herinnerd blijven als Kapitein Von Trapp uit ‘The Sound of Music’, maar werd in 2010 nog genomineerd voor een Oscar voor zijn rol van Leo Tolstoj in ‘The Last Station’, terwijl hij in 2012 de Oscar voor beste mannelijke bijrol won voor zijn rol in ‘Beginners’.

De opnamen van ‘The Kaiser’s Last Kiss’ vinden plaats van 14 september tot 30 oktober rond Gent en Brussel, en men is er op zoek naar medewerkers, in het bezit van een rijbewijs, die tegen een af te spreken vergoeding allerlei klusjes en jobjes voor hun rekening willen nemen. Interesse? mail uw cv naar wim@castingandlocation.be

 

Check Also

50.000 bezoekers voor ‘Skunk’!

Sinds de release op 13 maart zijn al meer dan 50.000 Belgische bioscoopbezoekers naar ‘Skunk’ …