De steronthulling van ‘Achter de wolken’ – in foto’s

Donderdagavond 4 februari vond in Kinepolis Antwerpen de première plaats van ‘Achter de wolken’, de eerste langspeelfilm van Cecilia Verheyden, die gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk van Michael De Cock, waarin net als in het stuk Chris Lomme en Jo De Meyere de hoofdrollen vertolken. Maar in tegenstelling tot in het stuk zijn er hier nog tal van andere personages, zoals de dochter en de kleindochter van de dame die Chris Lomme neerzet. En die worden dan weer vertolkt door Katelijne Verbeke en Charlotte De Bruyne. Nadat dit gezelschap de trappen en de rode loper van Kinepolis hadden bewandeld (ZIE HIER), mochten ze ook een ster onthullen. En onze  fotograaf Lawrence Schoonbroodt was ook daar getuige zoals u kunt zien.

Anja Daems was de presentatrice van dienst. (foto Lawrence Schoonbroodt)
En dan is er zo’n posterplakkaat en mogen ze daar allemaal voor gaan staan en moeten ze vervolgens lachen. Zo geschiedde (foto Lawrence Schoonbroodt)
Eerst naar de fotografen aan de rechterkant kijken en dan zo het rijtje aflopen. U herkent vlnr : producent Peter Bouckaert, co-scenarist en schrijver van het toneelstuk Michael De Cock, Chris Lomme, Cecilia Verheyden, Jo De Meyere, Katelijne Verbeke en Charlotte Debruyne (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox
En dan is er ook het moment van de steronthulling. Anja Daems lijkt aan de voeten te willen gaan liggen van Chris Lomme en Jo De Meyere, terwijl ze eigenlijk alleen maar een handje toesteekt (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Jo De Meyere buigt zich alvast om te kijken wat hem straks te doen valt (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
En daar gebeurt het! In een doos die vroeger voor pellicule-rollen gebruikt werd — Jo De Meyere zal ze nog wel gekend hebben — mag de mannelijke hoofdrolspeler van ‘Achter de wolken’ de ster onthullen (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Van alle kanten schieten ze Jo te hulp. Er komt wat bij te kijken bij zo’n onthulling van een ster (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)

 

En dan mogen de sterren op de foto met hun ster (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Het zou een koppel kunnen zijn…. En daarmee verklappen we niets : Chris Lomme en Jo De Meyere, stralend op hun première (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Zo’n sterlegging brengt nogal wat oefening met zich mee. Even op de grond bij de ster, en dan weer recht omdat sommigen je liever ten voeten uit zien. Niets is deze zeer kranige zeventigers te veel. (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Charlotte De Bruyne met haar mama in de film, Katelijne Verbeke, en met regisseuse Cecilia Verheyden (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
En nog eens de hoofdrolspelers, anders bekeken (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Chris Lomme en Jo De Meyere (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Er was daar een ster bij die niet kon wachten om naar de hemel te trekken. (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Meer van hetzelfde, maar anders (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Bij de ster die gelegd wordt hoort een boek. En daarin schrijven sterren hun commentaren. Hier laten de dames uit de film een woordje achter (foto Lawrence Schoonbroodt)
In schoonschrift natuurlijk, in zo’n mooi boek. Het zijn woorden voor de geschiedenis. (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Wie niet schrijft, moet poseren. Zo gaat dat als er veel persfotografen in de buurt zijn (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
En jawel, ook Jo De Meyere kan schrijven (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
En ook nog eens schrijven, Jo, voor de fotografen aan de andere kant… (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
En tot slot een woordje van de regisseuse (foto Lawrence Schoonbroodt- Cinevox)
En nog een foto van de vier hoofdrolspelers : Katelijne Verbeke, Chris Lomme, Jo De Meyere en Charlotte De Bruyne (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Regisseuse Cecilia Verheyden vervoegt haar cast (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
En bij zo’n gelegenheid wordt er ook een glas geschonken. Niet direct van drinken, want van alles moeten er beelden zijn. Dus ook van het tikken (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
De mensen die tikken van links naar rechts : Katelijne Verbeke, Jo De Meyere, Chris Lomme, Charlotte De Bruyne, Cecilia Verheyden, Michael De Cock en Peter Bouckaert (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
En ze blijven tikken. Maar neen, ze zijn niet getikt. Mooie mensen uit een mooie film. (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Alle varianten op het tikken met bubbels moeten worden vastgelegd voor de eeuwigheid. En het glas heffen naar de camera’s, dat moet er natuurlijk ook bij (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Let er ook op : Michael De Cock is de enige die fruitsap drinkt. (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)

 

foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox
En mocht u het zich afvragen, ja, de man rechts is wel degelijk Peter Bouckaert, producent van ‘Het Vonnis’, ‘Marina’, ‘De Behandeling’ en zoveel meer… (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Allerlei rare figuren voelen na de sterlegging de regisseuse en haar acteurs aan de tand (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Jo De Meyere, altijd schitterend in interviews, zegt de dingen zoals ze zijn. (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Ook Charlotte De Bruyne wordt ondervraagd door de vrouw met de doodskop op de rug (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Charlotte De Bruyne blijft lachen. Dat is deel van het acteren. (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)
Een langspeler met actrices van verschillende generaties in beeld, dat wou ook Martine Jonckheere, bekend van ‘Familie’, niet missen. En blijkbaar is ze nogal gehecht aan Katelijne Verbeke. (foto Lawrence Schoonbroodt – Cinevox)

 

ZIE OOK : 

Op de trappen van de première 

Cecilia Verheyden over ‘Achter de wolken’

Chris Lomme stond niet te popelen om de film te doen

Jo De Meyere en Chris Lomme over Cecilia

Jo De Meyere en Chris Lomme zien hoe hun stuk een film wordt

Peter Bouckaert heeft Jo De Meyere gedwongen

Check Also

Ontdek de trailer van ‘Il Pleut Dans La Maison’!

‘Il Pleut Dans La Maison’ is de alom gelauwerde debuutfilm van de Belgische cineaste Paloma …