Tom Van Avermaet filmt met internationale sterren in Berlijn

Het is al een tijdje stil rond Tom Van Avermaet.  Maar als hij van zich laat horen, dan heeft hij iets te melden.  De regisseur die voor een Oscar werd genomineerd voor zijn ‘Dood van een schaduw’, de film waar hij ook de Europese Filmprijs mee won, gaat een onderdeel draaien van ‘Berlin, I Love You’ en heeft daar twee echte sterren voor te pakken :  Sophie Turner, de actrice uit ‘Game of Thrones’ komt tegenover Jack Huston te staan, die u wellicht kent u ‘Boardwalk Empire‘. Het nieuws werd de wereld ingestuurd door het gerenommeerde Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter en intussen bevestigd door Van Avermaet.

‘Berlin, I Love You’ moet een anthologiefilm worden. Van Avermaet zal een van de films regisseren van de 10 kortfilms die samen een langspeler zullen vormen. Het betreft allemaal romantische verhalen die zich afspelen in de Duitse hoofdstad, zo vernemen we uit The Hollywood Reporter.

De kleinzoon van de legendarische regisseur John Huston zal binnenkort ook in de remake van ‘Ben-Hur’ te zien zijn. Het lijkt alsof in Amerika alleen nog remakes en superheldenfilms gedraaid worden. Dit gezegd zijnde wilden we zeker nog vermelden dat Sophie Turner binnenkort in ‘X-Men : Apocalypse’ te zien zal zijn.

De film is een vervolg op de ‘Cities of Love’ franchise die met ‘Paris je t’aime’ werd ingezet in 2006 en vervolgd werd met ‘New York, I Love You’ in 2008.   Zoals bij die eerdere projecten worden ook nu weer klinkende namen aangekondigd : onder meer Oren Moverman (‘The Messenger’), Jan Ole Gerster (‘Oh Boy’), Marjane Satrapi (‘Persepolis’), Giuseppe Tornatore (‘Cinema Pardiso’) en de Chinese artiest  Ai Weiwei zouden ook kortfilms draaien die van het langere geheel deel moeten uitmaken.

Of dezelfde regels gelden als bij de opnamen van de films die in Frankrijk en Amerika werden gedraaid, is ons niet bekend. Maar Tom denkt van wel.  Hij vertoeft momenteel in Los Angeles, is weldra in Londen, maar zal deze zomer draaien in Berlijn. Voor de  New Yorkse filmpjes mochten de opnamen niet langer dan twee dagen duren en de montage moest tot een week beperkt blijven. Natalie Portman, Brett Ratner, Fatih Akin en Mira Nair waren enkele van de mensen de New Yorkse segmenten regisseerden, in Parijs deden Joel en Ethan Coen mee, Gus Van Sant, Alfonso Cuaron, Gerard Depardieu en Wes Craven.  Tom komt dus in een indrukwekkende lijst te staan.

Cities of Love blijkt na een snel groeiende franchise.  Want ook ‘Shanghai, I Love You’, ‘Rotterdam, I Love You’ en ‘Jerusalem, I Love You’ zijn in de maak.  Op die manier kan de formule wel snel devalueren.  Voor je het weet, draaien ze ‘Bevergem, I Love You’. Misschien geen slecht idee.

Zie ook :

Tom Van Avermaet en zijn overpeinzingen bij de overgang

Alles over Tom Van Avermaet en zijn ‘Dood van een schaduw’

 

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …