De Koning der Belgen is op komst

Toen ze de film aan het draaien waren, heette het project nog ‘Kebab Royal’, maar inmiddels hebben Peter Brosens en Jessica Woodworth hun nieuwe film omgedoopt tot ‘King of the Belgians’.  Een Engelse titel, omdat ze eigenlijk nauwelijks op Belgisch grondgebied gedraaid hebben. De film moet nu zowat klaar zijn om ermee op toer te gaan, dus is het wachten op festivalnomiinaties en een Belgische releasedatum.  Maar ook al liggen de makers van ‘Khadak’, ‘Altiplano’ en ‘Het vijfde seizoen’ heel goed bij de internationale topfestivals, hun film is dit keer een komedie en op grote festivals valt er doorgaans weinig te lachen.  Dus het valt af te wachten waar en wanneer we die ‘King of the Belgians’ gaan zien.

In ieder geval, de film gaat over Koning Nicolas III, een eenzame ziel die het gevoel heeft dat hij het verkeerde leven leidt.  Hij is op staatsbezoek in Istanboel wanneer de zuidelijke helft van België zich opeens afscheurt en de onafhankelijkheid uitroept. Nicolas III moet in allerijl terug naar zijn land om zijn koninkrijk te redden.  Maar een zonnestorm zorgt ervoor dat alle luchtverkeer uitvalt en ook iedere vorm van communicatie.  Er zijn geen vliegtuigen, de telefoons werken niet en het internet ligt plat. Met de hulp van een Britse filmmaker en een groep Bulgaarse folkzangers, weten de koning en zijn gevolg de grens over te geraken. Incognito. En daar begint een avontuurlijke reis dwars doorheen de Balkan waarin de koning de echte wereld en ook zichzelf zal ontdekken. De vierde langspeler van Peter Brosens en Jessica Woodworth moet een absurde mockumentary in waarin een slapende koning, op weg naar huis, opeens wakker wordt.


In de cast zien we Peter Van den Begin, Lucie Debay, Titus De Voogdt, Bruno Georis, Pieter van der Houwen, Goran Radacovic, Valentin Galev en Nina Nikolina.   Ton Peters was de man achter de camera, David Verdurme zorgde voor de montage, Pepijn Aben voor de klank en de soundscape is van Michael Schöpping.

 

En natuurlijk genoten Jessica en Peter steun van het VAF en ook van Screen Flanders.

 

Zie ook : 

– Peter Van den Begin over ‘King of the Belgians’

– Peter Van den Begin vond het zalig om chronologisch te draaien

– Peter Brosens, Peter Van den Begin en Titus De Voogdt op de set van ‘Royal Kebab’

– op de set van ‘Royal Kebab’

– Waarover gaat ‘Royal Kebab’?

De eerste scène van ‘Royal Kebab’

– Peter Brosens over de uitdaging van ‘Royal Kebab’

 

 

 

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …