Vlaamse romcom ‘Allemaal Familie’ vanaf 23 november in bioscoop

‘Allemaal Familie’, het langspeeldebuut van regisseur Dries Vos, is vanaf 23 november in de Vlaamse bioscoopzalen te bekijken. De romantische komedie van productiehuis Marmalade betekent meteen ook het filmdebuut voor ‘Thuis’-hunk Bill Barberis. Een van de hoofdrolspelers uit ‘Allemaal Familie’ is Nathalie Meskens.  En het feit dat de film in november uitkomt is vooral vervelend nieuws voor de producenten van ‘Pippa’, de nieuwe film van Marc Punt waarin Nathalie Meskens de hoofdrol speelt en die op 14 december uitkomt.  Ook slecht nieuws voor ‘King of the Belgians’ dat eerder aankondigde dat het op 23 november in de zalen zou komen.

 

Na zijn eerste succesvolle romcom ‘Wat Mannen Willen’ – die 160.000 bezoekers lokte – kiest het jonge Gentse productiehuis Marmalade opnieuw voor een feelgoodfilm.  Een ensemblefilm met in de hoofdrollen publiekslieveling Nathalie Meskens, Steve Geerts en Bill Barberis. Voor die laatste ‘Thuis’-acteur wordt ‘Allemaal Familie’ meteen zijn filmdebuut. De cast wordt vervolledigd met topnamen zoals Gilda De Bal, Bob De Moor, Inge Paulussen en Wouter Hendrickx. Opmerkelijke cameo’s zijn weggelegd voor Josje Huisman, Gert Verhulst en Moora Vander Veken.

Het verhaal : Bob (Bob De Moor) en Greta (Gilda De Bal) de Jaegher staan op het punt om eindelijk van hun oude dag te kunnen gaan genieten. Ze hebben twee succesvolle zonen grootgebracht; Steve (Steve Geerts) een succesvol regisseur en Carl (Bill Barberis) een beloftevolle kok. Hun schoondochter Billie (Nathalie Meskens) heeft net een bestseller geschreven en staat op het punt om aan kinderen te beginnen met Steve. En schoonzoon Rik (Wouter Hendrickx) neemt na de dood van hun dochter de opvoeding van hun twee oogappels van kleinkinderen voor zijn rekening.

Maar wanneer Steve onvruchtbaar blijkt te zijn, Carl ontslagen wordt, Bob en Greta het over een andere boeg besluiten te gooien en Rik zijn overleden vrouw niet kan loslaten, realiseren ze zich allen dat geluk niet altijd een bestemming is in het leven, maar soms slechts een momentopname.

Ze moeten onder ogen zien dat je hart en je verstand misschien wel familie van elkaar zijn, maar daarom nog niet altijd met elkaar overeenkomen.

Regisseur Dries Vos maakt met ‘Allemaal Familie’ zijn sprong naar het witte doek. De regisseur van Bart De Pauws veelgeprezen ‘Biker Boys’ is erg opgetogen over zijn eerste langspeelfilm.

«De opnames waren een feest en de film is helemaal geworden zoals ik wou. Warm, grappig en poëtisch. Ik kan niet wachten om de film los te laten op het grote publiek.»

Vos stond ook in voor de regie van  episoden van oa ‘Nieuw Texas’, ‘Safety First’ en ‘Patrouille Linkeroever’. Hij werkt momenteel aan een nieuwe fictiereeks voor productiehuis Woestijnvis.

Producent Yoshi Aesaert van Marmalade kijkt uit naar de release van de film. «Marmalade wil entertainment brengen voor het hele gezin. In dat opzet zijn we met Allemaal Familie meer dan geslaagd. De film bezit alle ingrediënten die een ontroerende romcom nodig heeft. Een sterke verhaallijn, romantiek, een vleugje humor, en een absolute topcast. In de donkere winterperiode zal het Vlaamse publiek zich zeker kunnen verwarmen aan Dries Vos’ verrassende filmdebuut, » zegt de jonge producent.

De productie is in handen van Yoshi Aesaert van Marmalade in co-productie met het Nederlandse Lion Film Productions. De financiering is tot stand gekomen met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, Telenet en Medialaan.

Zie ook :

Wanneer komen de Vlaamse films voor het najaar uit?

Check Also

Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige …