Vlaamse kortfilms winnen op het Filmfestival van Brussel

Het Duitse ‘Toni Erdmann’ en het Spaanse ‘El Olivo’ waren de grote winnaars bij de langspeelfilms Op het Filmfestival van Brussel zijn twee Vlaamse kortfilms bekroond.  ‘De Broers Van Bommel’ van Laurens Jans won de persprijs, de film ‘Drôle d’oiseau’ van Anouk Fortunier won de prijs voor de beste fotografie.


De persprijs is de ‘Studio L’Equipe Award’, ter waarde van 2000 euro.  Die gaat dus naar de film van Laurens Jans, voor zijn film waarin Flor Decleir, Ludo Hoogmartens, Rogier Schippers, Warre Borgmans en Reinhilde Decleir te zien zijn.

Kamiel van Bommel is een verlegen boerenzoon die samen met zijn broers Fred en Piet op hun ouderlijke boerderij woont. Moeder is ziek, vader is verdwenen, en broer Fred runt het boerenbedrijf met ijzeren vuist. Maar wanneer een Nederlandse vrachtwagenchauffeur het leven van de broers binnendringt, verschijnt er licht aan de horizon voor Kamiel…


‘Drôle d’oiseau’ kreeg de Cinelab Award voor beste cinematografie, goed voor 1500 €, voor het camerawerk van Fiona Braillon.  De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Tibo Vandenborre en Elsa Houben. Anouk Fortunier kreeg eerder een VAF Wildcard voor de film, die ook al bekroond werd op de festival van Gent en Leuven.

De film van Anouk Fortunier vertelt het verhaal van Zoë die  na een schooldag opgepikt wordt door haar bipolaire vader, Pierre. Gewapend met haar fantasie, tracht ze de problemen waarmee haar vader dagelijks kampt te verzachten.

 

Zie ook :

Over ‘De Broers van Bommel’

Anouk Fortunier over ‘Drôle d’oiseau’

Over ‘Drôle d’oiseau’

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …