Gezocht : Jonge acteurs/actrices die naast Matteo Simoni en Stef Aerts willen schitteren

Het is wel tv en daar zijn we eigenlijk niet zo’n voorstander van — het kleine scherm kan nooit tippen aan het grote — maar in sommige gevallen willen we al eens een oogje dichtknijpen. Bijvoorbeeld wanneer filmregisseur als Pieter Van Hees (‘Waste Land’) en Robin Pront (‘D’Ardennen’) op zoek zijn naar acteurs voor een nieuwe serie die ze gaan draaien.  Een serie waar op de koop toe Matteo Simoni de hoofdrol in speelt, die van het personage uit de titel ‘De bende van Jan De Lichte’. Zijn rechterhand is dan weer Stef Aerts, bekend van ‘Adem’ en ‘Belgica’.

Begin oktober 2016 starten de opnames van ‘De bende van Jan de Lichte’, een tiendelige avonturenreeks gebaseerd op de historische roman van Louis Paul Boon. De serie wodrt gecoproduceerd door VTM, Proximus en Menuet.
Regisseurs zijn Robin Pront (‘D’Ardennen’), Pieter Van Hees (‘Waste Land’, ‘Chaussée D’Amour’) en Maarten Moerkerke (‘Deadline 14/10’, ‘Coppers’).

Voor deze serie zijn de makers op zoek naar stoere jongens tussen 12 en 16 jaar en stoere meisjes tussen 10 en 13 jaar die deel willen uitmaken van Jan de Lichte zijn bende. Het gaat hierbij o.a. om een aantal belangrijke rollen.

Het verhaal speelt zich af in het Vlaanderen van de 18de eeuw. Het volk wordt onderdrukt door een buitenlandse bezetter en uitgebuit door de lokale adel en burgerij. Struikrover Jan de Lichte en zijn kompanen hebben als outlaws niets te verliezen en ze vormen een beruchte en gevreesde roversbende. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en delen de buit met de armsten, wat hen al snel populair maakt.  Jan wordt een ware volksheld.

 

Droom je ervan te schitteren op de televisie? Het is een eerste stap naar het grote scherm.
Schrijf je dan voor 15 juli in op

bvj.inthepicture.eu

Check Also

Brightfish is looking for an experienced national sales manager

Job Description You’ve seen us before, many times. We’re the company behind that little jumping …