De volgende film van de Dardenne’s gaat over terrorisme

In eigen land hadden ze er nog met geen woord over gerept. Maar dan komen ze in Peru waar het 20ste filmfestival van Lima een hommage houdt aan ’s lands bekendste filmmakers en daar maken ze hun volgende project bekend. En het klinkt als de film waar  Europa op wacht.  Want die volgende film zou volgens Variety over de opkomst van het terrorisme gaan.  “We zijn het scenario nu aan het schrijven en hopen volgende jaar in de herfst te kunnen draaien,” zei Luc Dardenne tegen het Amerikaanse filmvakblad.  Tegen Le Film Français, het Franse filmvakblad, vertelden de broers dan weer dat het thema hen intrigeert en beangstigt. Zowel na de gebeurtenissen in Parijs als in Brussel gaven ze al aan dat ze ten zeerste bekommerd zijn om wat er in onze wereld aan de gang is. Het project heeft voorlopig nog geen titel.

Als ze er inderdaad in slagen om volgend jaar alweer achter de camera’s te gaan staan, dan ziet het er naar uit dat ze verhoogde tempo blijven aanhouden. Want ook ‘La fille inconnue’ kwam al ongewoon snel na ‘Deux jours et une nuit’.  Hun recentste film moet trouwens nog uitkomen en is vanaf 5 oktober bij in ons de zalen te zien (zie hier de trailer)

BROERS COPRODUCEREN BROERS BIJ FILM OVER ZUSSEN

De laatste tijd zijn de gebroeders Dardenne ook veel films aan het coproduceren. Zo was ook de nieuwste van Ken Loach, ‘I, Daniel Blake’, nog een coproductie van hun firma Les Films de la Fleuve. Nog zo’n coproductie is ‘Carnivore’, een dramedy over twee zussen dat gemaakt wordt door twee broers.  Niet de broers Dardenne, maar de broers Renier.  En dat zijn dan meer bepaald hun fetishacteur Jérémie Renier, bekend van ‘La promesse’ en ‘L’enfant’, en ook weer te zien in hun nieuwste film, en zijn broer, acteur Yannick Renier. De broers Renier zijn zelf hoofdproducent van hun film.

MARTIN SCORSESE VERDEELT BELGISCHE FILM

En dan hadden ze in Lima nog een ander mooi nieuwtje. De allereerste film waarvan ze hoofdproducent waren en geen regisseur is ‘Drôle de père’ van Amélie Van Elmbt heeft een verdeler gevonden in Amerika : Martin Scorsese.  Verrassend misschien en ook niet.  Want de eerste film van Amelie Van Elmbt, ‘La tête la première’, won op het First Time Fest in New York in 2013 nog de hoofdprijs, die toen aan haar werd uitgereikt door, jawel, Martin Scorsese. En ook haar Franse hoofdactrice viel toen nog in de prijzen.  Voor de 30-jarige Waalse is het nieuws dat haar film in Amerika natuurlijk geweldig.  ‘Drôle de père’ zal uiteraard ook in eigen land uitkomen, maar dat zal niet meer voor dit jaar zijn.  In de film zien we Thomas Blanchard terug, ook al geweldig in die andere Belgische film ‘Préjudice’, en het dochtertje van de regisseuse.

 

Check Also

Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige …