Belgisch talent op nummer 1 in Duitse cinema

 

De Belgische acteur Eric Kabongo breekt internationaal door in een Warner Bros productie. Met meer dan 500.000 bezoekers tijdens het release-weekend staat ‘Wilkommen bei den Hartmanns’ meteen op nummer 1 in de Duitse cinema. Eric speelt er met glans de rol van een Nigeriaanse asielzoeker die in een stijve Duitse familie terechtkomt.

‘Wilkommen bei den Hartmanns’ is de eerste grote internationale film waar Eric Kabongo meespeelt. Hij schakelt zo een versnelling hoger na sterke prestaties in een aantal Belgische producties. Eerder was hij te zien in ‘Black’ van Adil El Arbi en Bilall Falah, veroverde hij als muzikant de podia als ‘Krazy-E’ en was hij het onderwerp van de internationaal gelauwerde documentaire ‘What about Eric’. Vanaf deze week is Eric ook te zien als Sacha in het nieuwe seizoen van ‘D5R’ op Ketnet.

Na jaren van hard werken – waarvan de vaak confronterende realiteit mooi in beeld wordt gebracht in ‘What about Eric’ – toont hij dat je niet enkel in Amerika je droom kan waarmaken met hard labeur en volharding. Nu hij in Duitsland een filmster is geworden, gaat zijn “European Dream” eindelijk in vervulling.

De in Congo geboren Kabongo kwam op zijn dertiende naar België en timmert sindsdien vanuit Waregem vol passie aan zijn carrière. Als Krazy-E geeft hij energieke en interactieve optredens met zijn live-band. Sinds zijn doorbraak in Westtalent gaf hij al 6 singles en 1 EP-album uit. Hij was ook al te zien in meerdere films en series.

Zie ook : 

Trailer ‘What About Eric’

‘What About Eric’ beste Belgische docu op Docville

(foto’s ‘Wilkommen bei den Hartmanns’)

Check Also

Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige …