Home / Cinejobs / Alidor Dolfing is op zoek naar jonge mensen voor tweede kortfilm

Alidor Dolfing is op zoek naar jonge mensen voor tweede kortfilm

Achter de naam Alidor Dolfing schuilt een multigetalenteerd duo. Een heerlijk geschift duo ook. De ene is Mark Bouwmeester, docent Nederlands, de andere Nyk Dekeyser, in filmland ook bekend als setfotograaf.  Samen maakten ze eerder het hilarische en fel bejubelde kortfilmpje ‘Wien for Life’, en nu hebben ze grote plannen waarin jonge mensen zich kunnen waarmaken. Hoe geestig ze ook zijn, ze willen een serieuze kortfilm maken. Al zal de zottigheid ongetwijfeld ook daar in sluipen. Die kortfilm wordt de voorbode van de langspeelfilm die aan het voorbereiden zijn. Allebei spelen ze zich af op het Pukkelpopfestival.  Bekijk deze oproep goed en reageer! Waag je kans! Want deze heren zullen groot worden. Geloof ons.  Doen!

Toen hun castingagente Eva Cools (jawel, de regisseuse…) ons gisterennamiddag opbelde met de vraag of we hun oproep voor een casting van hun kortfilm wilden verspreiden, zeiden we : ‘ja, maar…’  Ze stuurde ons prompt hun verzorgde oproepfolder door (die we hieronder plaatsten), maar hen kennende wisten we dat we iets meer mochten vragen : ‘Het zou leuk zijn mochten ze een filmpje maken waarmee ze de mensen warm maken om hun kans te wagen…’

En zoals dat gaat met gepassioneerde mensen, moet je zoiets geen twee keer vragen aan Mark Bouwmeester en Nyk Dekeyser.  Gisterenavond gingen ze op zoek naar een bouwwerf, waarop een weeftoilet stond, ze slopen er binnen, plakten hun gsm tegen het plafond met wat tape en maakten volgende oproep.

De film die ze willen draaien moet een ‘One location drama’ worden, geïnspireerd door films als ‘127 Hours’ en ‘Buried’. Ze willen iets vertellen over jongeren, over adolescentie, over het leven en het overleven van de puberteit, aldus nog Nyk Dekeyser, daarnet aan de telefoon.

Wie ze zoeken en wat je moet doen om erbij te zijn, hebben ze hier nog eens netje in een foldertje gezet :

Zelf is Nyk Dekeyser zoals we zeiden fotograaf en intussen eigenlijk ook wel een volleerd cameraman, maar hij staat vaak genoeg op een filmset om zijn meerdere te herkennen.  En zo komt het dat hij zich al heeft kunnen verzekeren van de medewerking van de jonge Robrecht Heyvaert. Zoals hij zelf zegt : “Een cameraman die de grenzen aftast. Zowel technisch als dramatisch leggen we de lat hoog. Eigenlijk willen we met die film tonen wat we kunnen.”

Dat ze wat kunnen, weet al wie hun ‘Wien for Life’ eerder heeft gezien. Voor wie die niet zag, hier de trailer :

Iets heel anders, maar ook interessant misschien om even te tonen is de korte docu ‘One Man Show’ over Cinema Capitole.  Officieel het werk van Jan Verheyen, maar officieus vooral van Alidor Dolfing.  Want Jan moest intussen ook nog langspeelfilms draaien in binnen-en buitenlanden.  De pakkende pianomuziek in die korte docu is trouwens van Bes Marit Dekeyser, de twaalfjarige dochter van Nyk.

https://www.canvas.be/video/one-man-show

De site bezoeken van Alidor Dolfing?  Klik hier

Zie ook : 

Een Cinevox-interview met Alidor Dolfing

Een Cinevox-gesprek met fotograaf Nyk Dekeyser

Bekijk ook

Vacature verantwoordelijke talentontwikkeling bij het VAF

Het gaat goed met de Vlaamse film.  Dat valt in deze tijd van het jaar …