Home / Cinejobs / Cinemien zoekt een fulltime sales assistent (m/v)

Cinemien zoekt een fulltime sales assistent (m/v)

Cinemien – is al ruim 40 jaar een onafhankelijke, all-rights filmdistributeur voor de Benelux. Dankzij nieuwe technologieën en een snel veranderde markt is men er van plan om van distributeur van arthouse films naar een geïntegreerde positie in de keten te gaan, naar een ‘next generation institute for independent film’. Cinemien heeft de intentie om het centrum te zijn van een generatie filmmakers en filmliefhebbers die op zoek zijn naar inspiratie, geroerd in hun ziel en verrijkt in hun hart. Deze generatie omringt Cinemien, zij zijn kijkers, inspirators, financiers en verspreiders van Cinema that changes the picture, zo luidt hun eigen adagium.

Cinemien brengt per jaar 20 filmtitels uit en zoekt bij elke release naar een frisse en vernieuwende publiciteit- en marketingstrategie.

Ze zijn er op zoek naar een enthousiaste, professionele en gedreven collega die samen met de rest van de ploeg uitdagingen aan wil gaan in de inspirerende filmbranche.

Het Cinemien-kantoor bevindt zich in Antwerpen, nabij het Centraal Station, het hoofdkantoor is in Amsterdam gelegen.

Dit is hun oproep voor de functie van sales assistent.

Cinemien zoekt een sales assistent

Je hebt zin om in de filmdistributie aan de slag te gaan en er mee voor te zorgen dat onze films het juiste publiek vinden in de bioscopen. Je zorgt voor de logistieke opvolging, het aanleveren van trailers en affiches aan de bioscopen, het verwerken van de cijfers en het opvolgen van de administratie.

Je bent een administratieve duizendpoot met goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Frans. Je onderhoudt de contacten met de culturele centra en filmclubs, en bouwt deze verder uit. Je onderzoekt per film welke doelgroepen aangetrokken zijn tot het thema van de film, en zoekt creatieve manieren om deze te bereiken, zowel via verenigingen als via online platformen. Je gaat actief op zoek naar vertoningsmogelijkheden, buiten het reguliere bioscoopcircuit, voor onze films. Je staat in voor het verzenden van de nieuwsbrieven naar de verenigingen, culturele centra en scholen.

Wanneer een film interessant is voor scholieren, ben je in staat deze educatieve elementen te herkennen en te verwoorden naar scholen en leerkrachten toe.

Je beschikt over de volgende ervaring en kwaliteiten:

Organisatietalent: je weet hoe je verschillende projecten tegelijk moet organiseren, opvolgen en tot een goed einde moet brengen

Communicatietalent: je bent goed ter taal, zowel in het Nederlands, Frans en Engels, je hebt een vlotte pen, en je kan vlot nieuwe contacten leggen

Je bent dynamisch en creatief, en bent in staat om zelfstandig en autonoom te werken

Je kan goed contacten leggen, en je bent in staat om een boodschap vlot te verwoorden

Je bent precies en accuraat, en niet bang van cijfertjes

We zoeken in onze nieuwe collega:

Je hebt minimaal een bachelor diploma

Minstens 1 jaar relevante werkervaring.

Goede communicatieve vaardigheden.

Goede beheersing van de Franse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Een enthousiaste teamspeler.

Flexibel en bestand tegen strakke deadlines.

Affiniteit met film.

Wij bieden:

Een uitdagende job in een creatieve boeiende omgeving, in een sector in beweging, waar je kansen krijgt om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Een voltijds contract van bepaalde duur (1 jaar) met een aantrekkelijke verloning, een gevarieerd takenpakket en een positieve bedrijfscultuur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Katrien Volders, 03 231 09 31.

Stuur je motivatiebrief en CV voor 17 november 2017 naar info@cinemien.be met vermelding van vacature SA

 

 

 

Bekijk ook

RITCS zoekt docenten

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en blijkbaar zijn er nog tal van vakken, …