Home / Focus / Een echte droomrol voor Kevin Janssens in ‘The Room’

Een echte droomrol voor Kevin Janssens in ‘The Room’

Het sprookje blijft duren voor Kevin Janssens.  Sinds ‘D’Ardennen’ blijft hij aan de lopende band mooie rollen versieren buiten Vlaanderen.  Hij is momenteel nog met Jean-Claude Van Damme aan het draaien in ‘The Bouncer’, mocht onlangs het Offscreen Festival openen met ‘Revenge’, een indrukwekkende Frans-Amerikaanse horrorfilm, waar hij eerder mee op het Festival van Toronto zat, was in Venetië met het al even indrukwekkende ‘Tueurs’, waarin Olivier Gourmet zijn tegenspeler was, stond tussendoor tegenover Gerard Depardieu in ‘Les confins du monde’, het is uitkijken naar ‘Catacombe’, een veelbelovende Nederlandse film waarin hij een hoofdrol speelt, en nu is er misschien wel de mooiste van de rij : ‘The Room’, een intieme sprookjesthriller, waarin hij een koppel vormt met Olga Kurylenko, de betoverende Frans-Oekraïense schoonheid die sinds ze in ‘Quantum of Solace’ tegenover Daniel Craig stond de internationale titels, zoals ‘To the Wonder’ en ‘A Perfect Day’, aan elkaar blijft rijgen. Deze zomer speelt Janssens ook nog eens een hoofdrol in een Vlaamse film en wel in ‘De Patrick’, een prent waar zeer naar uitgekeken wordt, want regisseur Tim Mielants heeft intussen ruimschoots internationale ervaring opgedaan als regisseur van prestigieuze series als ‘Peaky Blinders’.

Olga Kurylenko in ‘A Perfect Day’ waarin ze te zien was aan de zijde van Tim Robbins en Benicio Del Toro

‘The Room’ wordt de tweede langspeler van de Zwitser Christian Volckman, die eerder indruk maakte met zijn animatiefilm ‘Renaissance’, een prent die internationaal furore wist te maken in het festivalcircuit. Het verhaal van ‘The Room’ werd geschreven door Eric Forestier, zo leren we via Cineuropa, en gaat over een koppel jonge dertigers, Kate en Matt, die op zoek zijn naar wat authenticiteit in hun leven.  Daarom trekken ze weg uit de stad en kopen een oud huis in een godvergeten gat op de buiten, dat ze helemaal renoveren. Daarin stoten ze op een verborgen kamertje, dat helemaal anders is, en dat al hun verlangens blijkt waar te maken.  Het duurt niet lang voor het geld en de champagne er stromen als water. Maar het sprookje blijft niet duren. Want al vlug blijkt dat er een donkere wolk boven deze Tuin van Eden hangt.  De droom zal omslaan in een nachtmerrie.

‘The Room’ is een productie van het Franse Les Films du Poisson, dat daarbij wordt ondersteund door Versus Production uit Luik, eerder nog de producent van ‘Insyriated’, de grote winnaar van de voorbije uitreiking van de Magritte’s, en ook coproducent bij ‘Home’ van Fien Troch, en van het Luxemburgse Bidibul Production. De opnamen van de film beginnen al in april en zullen plaatsvinden in Luxemburg en België en tot half-mei blijven duren.

Zie ook : 

Kevin Janssens opent het Offscreen Film Festival

Kevin Janssens in ‘Tueurs’