Home / Nieuws / Binnenkort / En dit is de poster van ‘Het tweede gelaat’

En dit is de poster van ‘Het tweede gelaat’

We toeterden het hier enkele dagen gelden nog rond : ‘Cargo’ heeft een poster, maar dat is niet de enige grote najaarsfilm die al kan uitpakken met een afbeelding om het publiek in te pakken. Ook ‘Het tweede gelaat’, het derde deel van de ‘Vincke & Verstuyft’-trilogie waarvan Jan Verheyen na eerder ‘Dossier K’ te hebben geregisseerd nu meteen twee derden van die trilogie op zijn naam mag schrijven. Dat eerste derde was natuurlijk ‘De Zaak Alzheimer’ waarvoor Erik Van Looy tekende. Dat laatste derde, ‘Het tweede gelaat’, is gebaseerd op het boek ‘Double Face’.  Naar goeie gewoonte vinden we opnieuw Koen De Bouw en Werner De Smedt in de beide hoofdrollen.

Greg Timmermans neemt opnieuw zijn rol van inspecteur Cassier op. En naast De Bouw, De Smedt en Timmermans spelen Hendrik Aerts (‘Het Vonnis’), Jurgen Delnaet (‘Halfweg’, ‘Cordon 2’), Chris Van den Durpel (‘Vermist’, ‘Marina’), Hilde Heijnen en nieuwkomer Sofie Hoflack belangrijke rollen. Om de ensemblecast volledig te maken, zijn er eveneens rollen voor o.a. Jasmine Jaspers, Kadèr Gürbüz, Peter Thyssen, Michiel De Meyer, Marijke Pinoy, Kim Hertogs, Christel Domen, Julie Van Den Steen, Karel Vingerhoets, Sven De Ridder, Daan Hugaert en Erik Goris.

SYNOPSIS: De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier…

Het scenario van de film werd geschreven door Carl Joos (De Zaak Alzheimer, Dossier K., The Broken Circle Breakdown, De Behandeling) en is gebaseerd op het boek ‘Double Face’ van Jef Geeraerts.  Achter de camera staat Danny Elsen (De Premier, Tot Altijd, Loft).

Het Tweede Gelaat wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met met Phanta Film (NL), Vero Film, ZDF en één.  De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Het Nederlands Filmfonds, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering in samenwerking met Scio.  KFD (Kinepolis Film Distribution) verdeelt de film vanaf 25 oktober 2017 in de bioscoopzalen.

Bekijk ook

‘Ploey’ slaat zijn vleugels uit in België en wordt ‘Pluisje’

Goed nieuws voor animatieliefhebbers en nog meer voor de kinderen.  ‘Ploey’, de lange animatiefilm waarin …