Home / Cinejobs / Frederike Migom zoekt jonge hoofdrolspeelster voor haar jeugdfilm ‘Binti’

Frederike Migom zoekt jonge hoofdrolspeelster voor haar jeugdfilm ‘Binti’

Vorig jaar maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds dat het voortaan twee jeugdfilms per jaar wil steunen.  En het deed prompt een oproep naar makers om jeugdprojecten in te dienen.  Eén van die projecten die uit die oproep voortvloeit is ‘Binti’ van Frederike Migom.  De jonge regisseuse, die in het verleden ook al vaker als actrice aan het werk te zien was,  heeft met haar korte werk, ‘Malakim’, ‘Adam & Everything’ en ‘Nkosi Coiffure’, bewezen dat ze iets in haar mars heeft en met de jeugddocumentaire ‘Si-G’ kon ze onlangs proeven van het langere werk.  Maar ‘Binti’ wordt haar eerste langspeelfilm.  Een film over een meisje van Kongolese origine dat er alles aan doet om te voorkomen dat haar moeder het land moet verlaten.  Of zo ongeveer.  Kijk en luister hoe Frederike het zelf zegt.

 

Samen met de mensen van Keya Casting is ze volop op zoek naar de jonge hoofdrolspeelster voor haar film.  Ze zoekt een Afrikaans meisje van 10 tot 12 jaar dat Nederlands spreekt. Een Frans of een Afrikaans accent wil ze eventueel wel door de vingers zien. 

Frederike Migom wil dan wel een kinderfilm maken, een kinderachtige of een jonge, flitsende film moet je niet verwachten. Het mag voor haar ietsje meer zijn.

Naast de jaarlijkse producten van Studio 100 zijn er de laatste jaren af en toe jeugdfilms die voortvloeien uit ander tv-werk, zoals ‘D5R’ en ‘Jonge Helden’, maar jeugdfilms die los staan van wat er eerder op tv te zien was, blijft schaars.  ‘Labyrinthus’ en ‘Cloudboy’ zijn de recentste jeugdfilms. Frederike Migom heeft zelf ook al ervaring met films waarin jongeren centraal staan. En toch blijkt ‘Binti’ een project dat vooral gegroeid is uit de oproep van het VAF, zo vertelde Frederike ons.

 

Zie ook :

Een eerder interview met Frederike Migom

Bekijk ook

Gilles De Schryver over ‘Resurrection’

Gilles De Schryver, je kent hem nog wel, die mooie, jonge blonde God uit ‘Code …