Hans Vercauter over zijn ‘Wolfsmelk’

Hans Vercauter is afkomstig uit de Kempen en woont al dertien jaar in Brussel.  Waar hij voornamelijk aan het werk is als regisseur van reclameclips.  Binnenkort verhuist hij terug naar Antwerpen.  Ja, het is een ingrijpend jaar voor hem.  Het was een eeuwigheid geleden dat hij nog een kortfilm gedraaid had.  Elf jaar.  Zijn debuut, ‘Flat 41’ won in 2002 de prijs voor het beste debuut op het Kortfilmfestival van Leuven.  Dit jaar zal zijn nieuwste ook in Leuven zijn Belgische première beleven, en dan nog wel op de openingsavond van het 19de Internationaal Kortfilmfestival van Leuven  Maar de wereldpremière is weggelegd voor Montréal.  Daar zit de film in competitie.  Samen met de tien andere competitiefilms werd hij geselecteerd uit maar liefst 6000 films.

‘Wolfsmelk’ is dan ook een heel geslaagde kortfilm.  Een visueel pareltje dat inhoudelijk ook heel sterk is.  En er wordt schitterend acteerwerk geleverd.  Het zou te makkelijk zijn om te zeggen dat je niet minder had verwacht van een cast waar Wouter Hendrickx, Ben Segers, Wine Dierickx, Marijke Pinoy en Johan Van Assche deel van uitmaken.

Eva Van Riet produceerde de film voor Caviar, Raf Keunen schreef de muziek en Brecht Goyvaerts stond achter de camera. Koen Timmerman stond in voor de montage.

 

Voor Hans vertrok naar Montréal wisten wij hem nog vast te krijgen in Brussel. In het Jubelpark jawel.  We hadden nu eenmaal het gevoel dat enig gejubel hier best op zijn plaats was.

 

Klik op de items hieronder om Hans Vercauter aan het woord te horen.

 

 

Waarom nu na 11 jaar nog een kortfilm?

 

Waarom ‘Wolfsmelk’ als titel en waarover gaat het verhaal?

 

‘Wolfsmelk’, een film met een verhaal.

 

‘Wolfsmelk’ is een film waarbij heel interessante mensen aan de twee kanten van de camera stonden.  Hoe hebt u al dat volk weten te strikken?  En hoe was het om die gerenommeerde acteurs te regisseren?

 

Klopt het dat we nog een tijdje moeten wachten op de Belgische première?

 

Waar hebt u film gestudeerd en wie zijn uw generatiegenoten?

 

– De film speelt zich voor een groot deel af in een mooie seventies bungalow.  Mooie locatie.  Vertel eens.

 

Check Also

Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige …