Home / Cinejobs / Ben je (of ken je) een meisje met Joegoslavische roots, en wil je (of wil ze) de hoofdrol spelen in een film?

Ben je (of ken je) een meisje met Joegoslavische roots, en wil je (of wil ze) de hoofdrol spelen in een film?

De wereld kent geen grenzen meer sinds het internet ze allemaal heeft uitgeveegd. En zo komt deze oproep bij ons terecht. Want Ena Sendijarevic is voor de hoofdrol in haar eerste langspeler ‘Take Me Somewhere Nice’ op zoek naar een Nederlands of Belgisch meisje met Joegoslavische roots.  

Haar oproep luidt als volgt :

IK ZOEK / TRAZIM / LOOKING FOR:

Een meisje (16-20) met lef, wonende in Nederland/Belgie met ex-Yu roots voor de hoofdrol van mijn speelfilmdebuut.

Hrabru djevojku (16-20) ex-Yu porijekla koja zivi u Holandiji/Belgiji za glavnu ulogu u mom prvom dugometraznom filmu.

Brave girl (16-20), living in Netherlands/Belgium with ex-Yu roots for the main part in my feature debut.

No acting experience = no problem
Crappy language skills = no problem

Contact jewaria@oimundo.nl / tel:+31-20 3881500 for more info!
(sharing is caring 🙂 )

Zomer in Bosnië

En wil je weten wie Ena Sendijarevic is?  Wij vroegen het ons ook af. En ze antwoordde toen we haar de vraag stelden.
Ik ben een Nederlandse filmmaakster met Bosnische roots, wonende in Amsterdam. Heb filmwetenschappen in Amsterdam en Berlijn gestudeerd,  voordat ik afstudeerde als schrijver-regisseur aan de Nederlandse Filmacademie in 2014. Ik heb enkele goed ontvangen kortfilms op mijn naam staan, onder andere ‘Reizigers in de Nacht’ en mijn afstudeerfilm ‘Fernweh’, die beiden op meer dan 50 internationale festivals hebben gedraaid en ook hier en daar een prijs hebben mogen ophalen. Mijn laatste kortfilm, ‘Import’, ging in premiere in Cannes in het Quinzaine programma. Heeft vervolgens o a op TIFF, BFI, SFF en andere grote festivals gedraaid. Het was de Nederlandse inzending voor de Oscars kortfilm vorig jaar. Nu ben ik begonnen aan mijn eerste langspeelfilm. De financiering via het Filmfonds is inmiddels rond en ik ga draaien in september. Nu op zoek naar mijn hoofdrolspeelster. De film speelt zich gedeeltelijk af in Bosnië en gedeeltelijk in Nederland en gaat over een rebels tienermeisje dat een zomer lang in haar land van herkomst spendeert, Bosnië.

Bekijk ook

Vacature verantwoordelijke talentontwikkeling bij het VAF

Het gaat goed met de Vlaamse film.  Dat valt in deze tijd van het jaar …