Binnenkort

Hoofdcast bekend van nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Hoofdcast bekend van nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah
// 21-02-2017

  De hoofdcast van de nieuwe Vlaamse film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, 'Patser', is gekend. Nora Gharib ('K3 zoekt K3', 'Festivalitis') zal de vrouwelijke hoofdrol spelen in de film die deze zomer opgenomen wordt in Antwerpen. Enkele weken terug werd ook Matteo Simoni al bevestigd. Naast Nora en Matteo zijn ook Nabil Mallat ('Image', 'Cordon'), Saïd Boumazoughe ('NoMobs') en Junes Lazaar ('De Bunker', 'So You Think You Can Dance') van de partij in de hoofdrollen. “Het wordt een echte blockbuster op zijn Amerikaans, maar wel op onze manier”, lacht Bilall Fallah. “En dit is slechts het topje van de ijsberg: andere topacteurs zullen snel volgen !”.

Lees Meer

‘Sprakeloos’ in première op ‘Le Festival International du Film d’Amour’

‘Sprakeloos’ in première op ‘Le Festival International du Film d’Amour’
// 10-02-2017

Voor de 33ste keer al vindt in het Waalse Bergen, ofte Mons, het Festival van de Liefdesfilm plaats.  Met tal van internationale films op de affiche, maar ook enkele Belgische.  En onder die Belgische, één Vlaamse : 'Sprakeloos' van Hilde Van Mieghem.  Op 15 februari kan je er de film al zien, en dat is enkele weken voor de prent officieel in première gaat.

Lees Meer

Succesvolle roman Griet Op de Beeck wordt eindelijk verfilmd

Succesvolle roman Griet Op de Beeck wordt eindelijk verfilmd
// 10-02-2017

  Regisseur Jan Matthys startte deze week met de opnames van ‘Vele hemels boven de zevende’, de verfilming van de gelijknamige succesvolle debuutroman van Griet Op de Beeck. Naar de invulling van de personages uit het boek werd erg uitgekeken en mag vandaag bekend gemaakt worden.

Lees Meer

De Vlaamse films voor de komende maanden

De Vlaamse films voor de komende maanden
// 31-01-2017

Wordt 2017 een goed jaar voor de Vlaamse film? Het jaar is in ieder geval geweldig gestart met twee kleppers als 'Home' en 'Dode Hoek'.  Wellicht komen er dit jaar geen 15 Vlaamse films uit zoals enkele jaren geleden, maar we kunnen vooral uitkijken naar goeie films en het zou ons niet verwonderen, mochten de kassa's een paar keer serieus aan het rinkelen gaan.

Lees Meer

Hier zijn de eerste beelden van ‘H.I.T.’, de film over de Romeo’s.

Hier zijn de eerste beelden van ‘H.I.T.’, de film over de Romeo’s.
// 10-01-2017

Naast hun drukke agenda van optredens, werden de heren van De Romeo’s deze zomer ook verwacht op de set van hun eerste langspeelfilm, 'H.I.T.' Wij hebben ze niet verplicht, maar het waren zij en hun entourage die op het formidabele idee kwamen. Dus moeten ze nu ook niet klagen. Dat doen ze ook niet.  Nee, ze wisten ons te melden dat de eerste beelden van hun film klaar zijn. En die willen wij je natuurlijk niet onthouden.

Lees Meer

‘Sprakeloos’ : bewonder de affiche en de trailer

‘Sprakeloos’ : bewonder de affiche en de trailer
// 21-12-2016

De vijfde langspeelfilm van Hilde Van Mieghem, 'Sprakeloos' is de verfilming van het gelijknamige boek van Tom Lanoye. De film kan rekenen op acteurs met een mooi palmares, waaronder Stany Crets, Viviane De Muynck, Marie Vinck, Flor Decleir, Hans Kesting en Rik van Uffelen en zal vanaf 15 maart volgend jaar te zien zijn in de bioscoop.

Lees Meer

Er is een trailer van ‘Home’

Er is een trailer van ‘Home’
// 06-12-2016

BRUSSEL, 6 december 2016. Distributeur Cinéart en productiehuis Prime Time hebben zonet de officiële trailer van de film 'Home' van Fien Troch gelanceerd.

BEKIJK HIER DE TRAILER

Lees Meer

Hier zijn de eerste beelden van ‘Dode Hoek’ van Nabil Ben Yadir

Hier zijn de eerste beelden van ‘Dode Hoek’ van Nabil Ben Yadir
// 24-11-2016

Na 'Les Barons' (2009) en 'La Marche' (2013) werd in maart en april de derde film van Nabil Ben Yadir opgenomen, 'Dode Hoek'. De poster en eerste beelden van deze thriller die zich afspeelt in Antwerpen en Charleroi zijn inmiddels verspreid.

Lees Meer

Waarom je ‘King of the Belgians’ echt moet zien!

Waarom je ‘King of the Belgians’ echt moet zien!
// 23-11-2016

Er zijn van die boeken, platen, films die je in een geschenkverpakking zou willen draaien om cadeau te geven aan iedereen die je graag ziet.  En zelfs aan de anderen ook, omdat je ervan overtuigd bent dat iedereen er beter van wordt. Nee, vrees niet, onze redacteur heeft niet het volledige oeuvre van Phil Bosmans ingeslikt, de pater van de Bond Zonder Naam die graag met stichtende spreuken uitpakte, maar soms passeert er iets aan je zicht dat  slagen erin je even het gevoel te geven dat het toch nog goed komt met het menselijke soort. En dan moet je het uitschreeuwen. Wel, zo'n film is 'King of the Belgians'.  Een film over een loser die zo laag zakt dat hij merkt dat hij alleen nog omhoog kan.  Het voordeel van een dieptepunt : de hemel lijkt plots een stuk groter.

Niemand wou de film en daarom willen we hem nog iets meer

Eigenlijk is de film een mirakel. Niets meer, niets minder.  Toen Peter Brosens en Jessica Woodworth aankondigden dat ze een komedie gingen maken, lachte de halve filmwereld zich een breuk, en lag in een deuk.  En eigenlijk was die halve filmwereld wel te volgen : zat er vaak wel een absurde toon in de films van het Belgisch-Amerikaans koppel, de kunstzinnige en heel gestileerde aanpak van hun oeuvre, straalt ook een grote sérieux uit.  Om kunst valt er zelden te lachen. Zelfs kak in zakjes wordt in het kunstwereldje serieus genomen.  En mensen uit dat milieu gingen dus een komedie maken!  De Kampioenen bestelden nog een dagschotel toen ze het hoorden, en bulderden verder om grappen waarbij je de grijzen hersencellen toch even moest uitschakelen om er de klucht van in te zien.

Doe jezelf een plezier en ga dit zien

De financiering ging moeilijk, ook al waren Brosens en Woodworth in de kringen van de betere film intussen zulke gevestigde waarden dat hun schoenen niet sleten. Zoveel rode lopers deden ze aan. Mochten ze de positieve kritieken laten inbinden voor de films die ze in het verleden maakten, heeft zelfs de in aanbouw zijnde nieuwe bibliotheek van Gent -- de stad waar ze sinds enkele jaren wonen -- geen rekken genoeg om de boeken vol wierook te plaatsen.  En toch... En toch... En toch...  Toch vonden ze geen enkele distributeur toen ze hun film eindelijk gemaakt kregen. Als je de film gezien hebt, kan je daar maar één ding op zeggen : On-be-grij-pe-lijk!

Doe vrienden en kennissen een plezier, en trakteer ze op een ticket

Onze redacteur werd in een vroeg stadium uitgenodigd om de film te zien, wellicht ook omdat de makers zich na de weigering van verschillende distributeurs begonnen af te vragen of er misschien iets grondig fout was met hun film.  Die ene vertoning, we zullen het nooit vergeten, daagden de makers zelf op, en ook hun hoofdrolspeler was er : Peter Van den Begin. De koning zelve. En ook Titus De Voogdt daagde op. Zijn kleermaker in de film. Waar is de deur?  Dat dachten we toen de film begon.  Dat we zeker wisten hoe we zo snel mogelijk de zaal konden verlaten. Want je moet het je voorstellen : je zit daar uitsluitend tussen mensen die een bijdrage hebben geleverd tot de film die je ziet.  Als je hun film  maar niets vindt, dan wil je die makers niet meteen de harde waarheid onder de neus wrijven. Gelukkig dus dat de film goed was.  Eigenlijk heeft hij je van bij het begin  bij het nekvel. Wat een heerlijke prent.  We waren blij dat aan het eind van de visie de makers erbij waren, dat we ze oprecht konden feliciteren.

Peter Van den Begin is altijd goed, maar zelden was hij beter

En we zijn niet de enigen. Toen het bootje te water ging, de film het festivalcircuit inging, begon meteen de triomftocht.  En o zo terecht. Peter Van den Begin is één van die zeldzame acteurs die vrijwel altijd goed is, maar zelden was hij beter dan in 'King of the Belgians'.  De Koning der Belgen heet dit keer niet Filip maar wel Nicolas III. Van den Begin maakt van de Koning der Belgen een aandoenlijke houten hark die net als Pinokkio heel hard verlangt om mens te zijn. Zie ook : - de trailer van de film - Peter Van den Begin over de opnamen - Peter Brosens, Peter Van den Begin en Titus De Voogdt op de set van de film - Van den Begin en De Voogdt in een ongewone Brosens & Woodworth

Lees Meer

Hier zijn de poster en de teaser van ‘Allemaal Familie’

Hier zijn de poster en de teaser van ‘Allemaal Familie’
// 23-11-2016

Op 22 februari 2017 komt de romantische komedie 'Allemaal Familie' van regisseur Dries Vos uit in een productie van Marmalade, bekend van o.a. ‘Wat mannen willen’ (regie : Filip Peeters). De hoofdcast bestaat o.a. uit Nathalie Meskens, Bill Barberis, Steve Geerts, Gilda de Bal, Bob De Moor, Inge Paulussen, Tom Audenaert en Wouter Hendrickx. Dries Vos maakte eerder o.a. 'De Biker Boys', 'Patrouille Linkeroever' en 'Wat Als?' maar 'Allemaal Familie’ is zijn eerste langspeelfilm.

KLIK HIER om de teaser te bekijken

Lees Meer