Geruchten

Felix Van Groeningen strikt Steve Carell voor ‘Beautiful Boy’

Felix Van Groeningen strikt Steve Carell voor ‘Beautiful Boy’
// 07-02-2017

Het was al een tijdje dat hij er zat op te broeden en hij heeft in alle stilte voortgebroed, maar zie, het is zover : Op 27 maart start Felix van Groeningen met de opnames van de film ‘Beautiful Boy’. De film is gebaseerd op 'Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction', de memoires van bestsellerauteurs David Sheff en Nic Sheff. ‘Beautiful Boy’ is van Groeningens eerste Amerikaanse film. Straf ook dat Felix er in geslaagd is om zijn eigen Vlaamse DOP, Ruben Impens, en zijn monteur Nico Leunen mee te nemen.  Natuurlijk ook geen groentjes meer, die heren, beiden hebben internationale ervaring.

Lees Meer

Matthias en Chase ontmoeten Al Pacino

Matthias en Chase ontmoeten Al Pacino
// 17-11-2016

Chase.  Zo is zijn artiestennaam. En hij is de beste jeugdvriend van Matthias Schoenaerts.  Op jonge leeftijd uitgeweken naar Los Angeles.  Waar hij moest vechten om kansen te krijgen, om aan papieren te geraken, om ingeburgerd te geraken. Maar intussen is hij deel van het decor in Venice, de hipste kuststrook van  L.A.  Venice is zijn decor.  Hij is er wellicht de bekendste graffiti-artiest. Zijn kleurrijke schilderijen sieren er vele muren.  En als zijn goeie maat Matthias in de buurt is, dan trekken ze nog altijd samen op.  Nog altijd zijn ze beste makkers. "Soms horen we mekaar elke dag. Soms als het wat drukker is, kan het eens een week of tien dagen duren. Maar het is mijn beste maat. Een hele goeie gast. Hij is niet veranderd. Totaal niet. Meer van het zelfde. Hij is in feite altijd geweest wie hij nu is, niet veranderd. Uiteraard, zijn omstandigheden zijn veanderd. Maar hij is nog altijd dezelfde kapoen," aldus Den Chase over Matthias.  De voorbije dagen waren ze weer samen op stap. En zie eens wie ze daar tegen het lijf liepen.  Jawel, Al Pacino. Die arme oude man zit gevangen tussen die twee bonken.

Lees Meer

‘Beverly Hills Cop 4’ : slimme of riskante zet van Adil El Arbi en Bilall Fallah?

‘Beverly Hills Cop 4’ : slimme of riskante zet van Adil El Arbi en Bilall Fallah?
// 15-06-2016

Wie de facebook-pagina's van Adil El Arbi en Bilall Fallah volgt, had al gemerkt dat de jongens sinds kort hun intrek genomen hadden in studiokantoren in Hollywood.  We gingen er dus van uit dat ze aan één van de Hollywood-projecten aan het werken waren waar hun naam eerder aan gelinkt was.  Maar gisterenavond laat maakten verschillende Hollywood-bronnen bekend dat ze 'Beverly Hills Cop 4' gaan draaien.  Mét Eddy Murphy.

Lees Meer

FX tekent Adil El Arbi en Bilall Fallah voor piloot van Snowfall

FX tekent Adil El Arbi en Bilall Fallah voor piloot van Snowfall
// 10-05-2016

  LOS ANGELES/BRUSSEL, 10 mei 2016. 'Black'-regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren voor de Amerikaanse zender FX de pilootaflevering van de nieuwe dramaserie Snowfall. Dat meldt Ken Lambrechts, de manager van het regisseursduo. Na de speelfilm 'The Big Fix' is 'Snowfall' al het tweede Amerikaanse project voor de twee jonge filmmakers.

Lees Meer

Nathalie Meskens en Tom Van Dyck in nieuwe film van Marc Punt

Nathalie Meskens en Tom Van Dyck in nieuwe film van Marc Punt
// 15-02-2016

Nathalie Meskens en Tom Van Dyck spelen de hoofdrollen in 'Pippa', de nieuwe film van Marc Punt. Volgens de makers wordt de film een eigenzinnige actiekomedie waarin beide acteurs alle stuntwerk zelf zullen uitvoeren. Daarvoor volgen ze momenteel blijkbaar een opleiding.Andere rollen worden vertolkt door van wie de meesten eerder met Punt gedraaid hebben : Ella Leyers, Sven De Ridder, Wim Opbrouck, Peter Van den Begin en Frank Aendenboom.

Lees Meer

Spencer Bogaert in Amerikaanse film

Spencer Bogaert in Amerikaanse film
// 09-02-2016

BRUSSEL/VANCOUVER, 9 februari 2016. Spencer Bogaert, de jonge Vlaamse acteur die zijn speelfilmdebuut maakte in 'Labyrinthus' van Douglas Boswell, is gecast voor het Amerikaanse 'The Solutrean' van regisseur Albert Hughes. De opnames van deze megaproductie starten later deze maand in Vancouver.

Lees Meer

NMBS wil ‘propere’ affiche van ‘Belgica’

NMBS wil ‘propere’ affiche van ‘Belgica’
// 01-02-2016

De kop is er af. De wereldpremière van ‘Belgica’ op het Amerikaanse Sundance Filmfestival ligt achter de rug. De film viel er in de smaak, Felix werd bekroond en niemand struikelde er over de affiche.  Maar nu moet ook blijkbaar de staart eraf.  Of is het geen staart?  Blijkbaar niet. Want de poster van ‘Belgica’ waarop de contouren van een neushoorn en een hert te zien zijn, mag niet in de orginele versie in de Parijse metrostations hangen en evenmin in de Belgische treinstations. Maar er is geen sprake van censuur, zegt Roland Van Kerckhove van Publifer.

Lees Meer

Adil en Bilall regisseren Hollywoodfilm

Adil en Bilall regisseren Hollywoodfilm
// 29-01-2016

'Black'- regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren voor het Amerikaanse Fox en Chernin Entertainment een internationale misdaadthriller met 'The Big Fix' als voorlopige titel. Dat maakte 'Deadline Hollywood' zopas bekend. De film, gebaseerd op een artikel in het 'ESPN The Magazine' draait rond een wedstrijd-fixing schandaal dat de voetbalwereld op zijn kop zette. Peter Chernin, o.a. bekend als producent van Michaël R. Roskams 'The Drop' en van de recente 'Planet of the Apes'-films, produceert de film.

Lees Meer

Gust Van den Berghe is nationaal nieuws in Mexico

Gust Van den Berghe is nationaal nieuws in Mexico
// 26-01-2016

Het kan soms vreemd lopen. Een mens zou fortuinen spenderen aan een reclamecampagne terwijl een domme uitspraak van een juist geplaatste medemens soms veel meer kan doen. Dat mocht Gust Van den Berghe nog ondervinden toen vorige week zijn film 'Lucifer' in  Cineteca Nacional van Mexico City zou draaien. Dat moet een kruising zijn tussen een arthouse Kinepolis en EYE Amsterdam. Enige nadeel is dat zijn film momenteel niet in Mexico te zien is.  En daar gaat het uiteindelijk wel om. Van den Berghe's oproep om protest aan te tekenen, heeft immens veel reacties ontketend.

Lees Meer

Kevin Janssens onder dak bij topagentschap in Hollywood

Kevin Janssens onder dak bij topagentschap in Hollywood
// 23-10-2015

BEVERLY HILLS/BRUSSEL, 23 oktober 2015. Kevin Janssens gaat in zee met het Amerikaanse talentagentschap William Morris Endeavor (WME). Het nieuws, dat de acteur ondertussen bevestigde, volgt in de nasleep van de wereldpremière van 'D’Ardennen' op het Toronto International Film Festival waar professionals de vertolking van Janssens als zijn 'carrière-bepalende moment' bestempelden. Met ruim 35.000 bezoekers na negen dagen in release kent de film bij ons alvast een vliegende start.

Lees Meer