Home / Nieuws / In de zalen / Nu al zagen 50.000. mensen ‘Le Fidèle’

Nu al zagen 50.000. mensen ‘Le Fidèle’

We hebben het al eerder meegemaakt in de Vlaamse filmgeschiedenis. De impact van een gratis-ticket-campagne via de krant blijft groot. En zo komt het dat maandag de carrière van de film ‘Le Fidèle’ nu echt wel helemaal uit de startblokken is geschoten.  De film staat in de meeste Vlaamse bioscopen met voorsprong op de eerste plaats van de bezoekersaantallen. Tot en met gisteren gingen al bijna 50.000 mensen naar de film kijken.

De sterke cijfers lijken erop te wijzen dat vele mensen hun bioscoopbezoek hebben uitgesteld teneinde van de ticket-actie bij De Standaard te kunnen genieten, waarbij een gratis ticket werd weggegeven, geldig van maandag tot en met donderdag gedurende deze en volgende week. Maar ‘Le Fidèle’ geniet bovenal van een uitstekende mond-aan-mond reclame, cruciaal voor de carrière van een film. Dit verklaart eveneens het feit dat er een stijgend aantal toeschouwers is in vergelijking met vorige week.

‘Le Fidèle’ is de derde speelfilm van Michaël R. Roskam, na het voor een Oscar genomineerde ‘Rundskop’ en zijn Amerikaanse filmdebuut ‘The Drop’. In deze romantische neo-noir brengt hij Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos (‘La Vie d’Adèle’) samen in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Belgische gangstermilieu.

SYNOPIS:

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi” Delhany. Passionele, onvoorwaardelijke liefde. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Het soort geheim dat levensbedreigend kan zijn, voor hen beiden en voor iedereen rond hen. Gigi en Bibi zullen tegen noodlot, rede en eigen zwaktes moeten vechten om hun liefde te redden. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

Naast Schoenaerts en Exarchopoulos zijn er bijrollen voor o.a. Sam Louwyck en Stefaan Degand. Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain (scenarist van o.m. ‘Dheepan’ en ‘De rouille et d’os’) en Noé Debré (‘Dheepan’). Nicolas Karakatsanis stond opnieuw achter de camera, nadat hij eerder ook al meewerkte aan ‘Rundskop’ en ‘The Drop’. Alain Dessauvage zorgde voor de montage, Raf Keunen tekende voor de originele muziekscore.

‘Le Fidèle’ is een Frans-Belgische coproductie tussen Savage Film & Stone Angels in coproductie met Pathé, Wild Bunch en gecoproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama, Frakas Productions, Kaap Holland Film, Subla, RTBF, VOO en BeTV, SCIO Productions, in samenwerking met Canal+, Orange Cinéma Séries, Telenet-STAP, VTM, Kinepolis Film Distribution, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallonia, Screen Flanders, Screen Brussels, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, Nederlands Film Fonds, Eurimages en Creative Europe Programma – Media of the E.U.

Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt Le Fidèle sinds 4 oktober in de Belgische zalen.

Zie ook :

Daarom moet je ‘Le fidèle’ zien volgens Matthias Schoenaerts

En nog meer redenen om de film te zien

En Matthias heeft nog een reden

Matthias Schoenaerts wou een gangster met flair, allure en charme spelen

Matthias Schoenaerts over de keuze voor Adèle Exarchopoulos

Matthias Schoenaerts over filmen in België

Matthias Schoenaerts over Nicolas Karakatsanis

Matthias Schoenaerts is heel blij met de festivalselecties

Het bioscoopjournaal met Matthias Schoenaerts

Michaël Roskam over ‘Le fidèle’ in het bioscoopjournaal

Bekijk ook

Wuif jij Adil en Bilall ook uit?

We gaven het hier al eerder mee : Adil en Bilall trekken naar Hollywood om …