Home / Nieuws / Peter Krüger verfilmt ‘The Age of Magic’ van Ben Okri

Peter Krüger verfilmt ‘The Age of Magic’ van Ben Okri

 

BRUSSEL, 10 februari 2017. Een goeie week geleden kondigde Peter Krüger het nog aan in onze rubriek ‘Overpeinzingen bij de overgang’, nu is het ook officieel :  Peter Krüger van het Brusselse productiehuis Inti Films heeft de filmrechten aangekocht van ‘The Age of Magic’, de roman van Booker Prize winnaar Ben Okri. Krüger en Okri nemen samen de adaptatie voor hun rekening. Het is de eerste keer dat een roman van de Nigeriaanse-Engelse schrijver verfilmd wordt.

Peter Krüger werkte eerder al samen met Ben Okri voor ‘N-The Madness of Reason’, Krügers creatieve documentaire die in 2014 uitgenodigd werd voor het Forum van de Berlinale en bij ons ook drie Ensors won, waaronder één voor beste film. De twee beslisten om hun samenwerking verder te zetten en Okri’s meest recente roman ‘The Age of Magic’ te verfilmen. Het duo is momenteel volop bezig met bewerken van het boek tot een scenario dat verfilmd kan worden.

MYSTERIE EN MAGIE

Het is een existentieel verhaal over de lotgevallen van een filmploeg die door allerlei omstandigheden stranden in een mysterieus en paradijselijk stadje. Dat stadje was ooit wereldberoemd maar blijkt helemaal in de vergetelheid te zijn geraakt. De leden van de filmploeg ontdekken dat het een magische plek is die meer herbergt dan voor het oog zichtbaar is. Ze worden er geconfronteerd met hun diepste demonen en verlangens.

Krüger zal voor de verfilming uitgaan van zijn eigen interpretatie van het verhaal en wil er een poëtische en spannende film van maken over het menselijk verlangen naar geluk tegen de maatschappelijke achtergrond van het einde van Europa.

Het project werd ondertussen geselecteerd voor de prestigieuze ACE workshop die producenten de kans biedt om in de loop van een jaar hun project te ontwikkelen binnen een internationale context. In april 2017 gaat ACE zijn laatste fase in en wordt ‘The Age of Magic’ voorgesteld aan een internationaal team van filmprofessionals.

Met’ The Age of Magic’ gaat Krüger – in navolging van ‘N-The Madness of Reason’ – verder met het creëren van een filmtaal waarin droom en werkelijkheid door elkaar lopen.

SCHRIJVER MET WERELDFAAM

De in Nigeria geboren Ben Okri is een internationaal gelauwerd auteur die vaak in één adem genoemd wordt met schrijvers als Salman Rushdie en Gabriel García Márquez. Zijn grote doorbraak kwam er met ‘The Famished Road’ waarmee hij in 1991 de Booker Prize voor fictie won. ‘The Age of Magic’ uit 2014 is zijn meest recente roman.

 

De opnames van ‘The Age of Magic’ zullen vermoedelijk plaatsvinden in 2018. De release is voorzien voor 2019. Voor het schrijven en ontwikkelen van het scenario kan het project rekenen op steun van het VAF.

Zie ook :

Peter Krüger en zijn overpeinzingen bij de overgang

Peter Krüger over samenwerken met Ben Okri

Trailer ‘N – The Madness of Reason’

Bekijk ook

William Bouva, Han Coucke, Erhan Demirci en Maaike Cafmeyer in Spaanse horrorfilm

 Vanavond wordt op het BIFFF in Brussel de Spaans-Mexicaans-Belgische coproductie ‘El año de la plaga’ …