Home / Wedstrijd / Wedstrijd ‘Cargo’ : DVD & BLU RAY

Wedstrijd ‘Cargo’ : DVD & BLU RAY

Focus Knack bedacht Gilles Coulier vorig jaar met de Jo Röpcke Award en de Universiteit van Leuven schonk hem de cultuurprijs. Belangrijke bekroningen voor een man die als prille dertiger al als een auteur gezien wordt. Daar had hij slechts drie kortfilms, een tv-serie (‘Bevergem’) en een langspeler voor nodig : ‘Cargo’, de film over de teloorgang van de kustvisserij, die op 23 februari uitkomt op DVD en BLU RAY. Zij die het kunnen weten, lijken het er nu al over eens : Gilles Coulier is iemand met een eigen stem. Een stem die wel vaker zegt dat sommige mensen moeite hebben met communicatie.  Misschien wel het voornaamste thema van ‘Cargo’, een prent die zich op zee en in Oostende afspeelt.

Met acteurs die we allemaal te zien kregen in ‘Bevergem’ : Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele.  Het dient gezegd te worden : Vooral die laatste twee hadden grotere rollen in ‘Bevergem’. Net als in die andere serie waarin West-Vlaams de voertaal was, ‘Eigen Kweek’.  Daarin vertolkte Louwyck ook een bijrol.  Maar in ‘Cargo’ speelt hij dan weer de hoofdrol. De muziek is van de vaste componiste Liesa Van der Aa en de beelden van de vaste cameraman van Coulier, David Wiliamson. De veelgevraagde director of photography laat de zee afwisselend als poëtisch, ruw en machtig aanvoelen. De mensen zijn dan weer minder machtig. En worden ook minder mens. ‘Cargo’ is een film over mensen die in hun onmacht soms onmensen worden. Coulier schreef het scenario samen met Tom Dupont.  Een andere Tom, Tom Denoyette, stond in voor de montage.

Wij mogen 3 DVD’s weggeven en 2 BLU RAYS.  Die gaan naar de gelukkigen die zo goed mogelijk onze vragen en daarna ook de schiftingsvraag beantwoorden.

Dit zijn onze wedstrijd -vragen :

1. De drie hoofdrolspelers zijn West-Vlamingen. Twee van hen zijn opgegroeid aan zee, maar slechts één van de drie is ook echt van Oostende afkomstig. Wie?


2. Naast de drie hoofdrolspelers zijn er nog tal van bekende gezichten in de film te zien. Eén van die bekende gezichten is samen met Gilles Coulier en Wouter Sap ook actief in De Wereldvrede, de productiemaatschappij die verantwoordelijk is voor de film. Wie?

-

3. Regisseur Gilles Coulier regisseerde onlangs ook de serie ‘De Dag’ voor Woestijnvis, gebaseerd op een scenario van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Hij regisseerde die reeks samen met een andere Vlaamse regisseur. Wie?


SCHIFTINGSVRAAG :
Hoeveel inzendingen zullen er bij Cinevox binnenkomen voor deze wedstrijd voor we hem afsluiten op 25.02 om 23u02?

WAT WE OOK NOG WILLEN WETEN : speelt u mee voor een DVD of een BLU RAY?


Vergeet niet uw gegevens in te vullen.

Uw gegevens

Uw voornaam

Uw naam

Uw e-mail

Uw volledige adres (straat, nummer, postcode ...)