Home / Wedstrijd / Win een dvd van ‘Insyriated’, de grote winnaar van de Magritte’s

Win een dvd van ‘Insyriated’, de grote winnaar van de Magritte’s

‘Insyriated’ mag dan bij momenten een loodzware en ijzersterke uppercut van een film zijn, het is bovenal een meesterwerk dat je als kijker aan het denken zet.  Meesterwerk, ja, we gebruiken de term niet lichtzinnig. Dat een Belgische film de publieksprijs op het Filmfestival van Berlijn won, was bij ons weten nog niet vaak gebeurd.  En het zal ook al wel een tijdje geleden zijn dat een film van een Franstalige Belgische filmmaker nog het Filmfest Gent mocht openen.  Dat Philip Van Leeuw met zijn ‘Insyriated’ een kijkstuk heeft afgeleverd dat iedereen aan de ribben blijft kleven, werd ook nog maar eens duidelijk bij de uitreiking van de Magritte’s, de prijzen die de Franstalige Belgische filmwereld aan zijn makers uitdeelt. Daar werd ‘Insyriated’ terecht de grote winnaar van de avond.  Als je deze prent nog niet gezien hebt, dan zal je graag horen dat ‘Insyriated’ nu uit is op dvd en dat we 5 van die dvd’s mogen weggeven.

Dit is de trialer van de film :  

De realiteit van het leven als burger in het hedendaagse Syrië wordt weergegeven in dit aangrijpende en bij momenten ondraaglijk harde drama, waarmee Philippe Van Leeuw eerder dit jaar de Publieksprijs won op het Filmfestival van Berlijn. Het gaat over een groepje mensen, kinderen, vrouwen en een opa, die vastzitten in een appartement dat omringd wordt door gevaar.  Sluipschutters, gevaarlijke milities, rovers en bombardementen zorgen ervoor dat ze hun woonst niet uit kunnen. Moeder Oum Yazan (Hiam Abbass) tracht zich toe te leggen op de dagelijkse routine van het huishouden, om de ondraaglijke druk van de buitenwereld te verlichten. Maar zodra ze even door een spleetje van de gordijnen kijkt, dringt het oorlogsgeweld binnen. De voordeur is gebarricadeerd en als kijker wen je al vlug aan het idee dat het geweld op afstand blijft. Maar dat is een illusie. Het Syrische geweld laat zich niet stoppen. En het komt op een genadeloze manier binnen. Oum Yazan moet offers brengen om haar geliefden te beschermen. Ijzingwekkend, wreed, verscheurend en pijnlijk. Dat het allemaal zo angstwekkend geloofwaardig is, ligt aan de zeer efficiënte regie en de mergdoordringende vertolkingen. Een must voor wie het aankan.

insyriated.afficheNog altijd geïnteresseerd in één van de 5 dvd’s die we mogen weggeven?  Tracht dan onze wedstrijdvragen zo goed mogelijk op te lossen.  En wie weet ligt er binnenkort een exemplaar van die geweldige film bij jou in de bus.

 

Dit zijn onze wedstrijd-vragen :

1. ‘Insyriated’ was dan wel dé grote winnaar tijdens de uitreiking van de Magritte’s, maar de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol ging wel naar een Vlaamse acteur. Wie won dit jaar de Magritte voor de beste manneijke acteur ?


2. Hiam Abbas is een Israëlische actrice die met haar vertolkingen in ‘The Syrian Bride’, ‘The Visitor’ en ‘El Limon’ internationaal furore maakte. Vorig jaar zat ze nog in een grote Amerikaanse film die uitstekende kritieken kreeg. Welke ?


3. De Vlaamse coproducent van de film is Minds Meet van Tomas Leyers en Marc Goyens. Een producent die wel vaker tekent voor filmmakers die hun nek durven uit te steken. Wie van onderstaande regisseurs werkte nog nooit met Minds Meet ?


SCHIFTINGSVRAAG :
Hoeveel inzendingen zullen er bij Cinevox binnenkomen voor deze wedstrijd voor we hem afsluiten op zondag 18 maart om 18u18?

Vergeet niet uw gegevens in te vullen.

Uw gegevens

Uw voornaam

Uw naam

Uw e-mail

Uw volledige adres (straat, nummer, postcode ...)