Home / Cinejobs / Wordt u de opvolger van Pierre Drouot?

Wordt u de opvolger van Pierre Drouot?

Sinterklaas stopt toch ook nooit, zei Vincent Bal twee jaar geleden nog, toen de vervanging van Pierre Drouot als directeur-intendant voor het eerst ter sprake kwam. Toen bleek er nog uitstel mogelijk, maar het ziet er naar uit dat de grote baas eind dit jaar — hij zal dan 74 zijn — aan zijn dik verdiend pensioen zal denken.  Wordt Stijn Coninx de nieuwe baron van het VAF? Of bent u de opvolger van Pierre Drouot?

Sinds december 2002 is Pierre Drouot verbonden aan het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Eerst als expert en coach, vanaf 2005 als begeesterd directeur-intendant van het Fonds. Zijn mandaat als intendant liep aanvankelijk af eind 2015, maar toen al bleek hoe moeilijk de opvolging zou worden.  En de Vlaamse regering verlengde zijn mandaat met twee jaar. Maar eind dit jaar is het definitief afgelopen. Het VAF zette alvast een vacaturebericht online.

Naast een diplomaat en een filmkenner moeten gegadigden aan volgende kwalificaties voldoen :

– een grondig inzicht in de wereld van cultuur, film en/of media – interesse in de mogelijkheden van innovatie en kennis van de digitale wereld
– een bewezen ervaring in leidinggevende topfuncties in het publieke of private beroepsleven
– zeer goede leidinggevende kwaliteiten en het vermogen om samen te werken
– een open en communicatieve persoonlijkheid met veel overtuigingskracht
– ervaring met netwerking en politieke besluitvorming
– zeer goede drietaligheid (Nederlands – moedertaal, Frans en Engels).

Velen zullen zich geroepen voelen, weinigen zijn uitverkoren.  Maar volgende mensen raden wij alvast aan te solliciteren :  om te beginnen heel veel vrouwen, omdat iedere kans gegrepen moet worden om meer vrouwen aan de macht te krijgen. Vandaar dat we er van uitgaan dat de sterke dames van het VAF, zoals Marijke Vandebuerie, Karla Puttemans en Siebe Dumon in aanmerking zullen komen, maar ook Isabelle Couvreur van KFD, manager en publiciste Gudrun Burie, publiciste Riema Reybrouck, en producentes Ellen Dewaele,  Annemie Degryse, Viviane Vanfleteren, Eurydice Gysel en Hilde Delaere en dames als Reinhilde Weyns, Maud Van de Velde,  Helen Perquy, Ellen Onkelinx, Katrien Van der Perre, of An Rydant, maar even goed de veel capabele mannen als  producenten Peter Bouckaert, Bart Van Langendonck, Peter De MaegdDirk Impens, Tomas Leyers, Antonino Lombardo en Jan De Clercq. Erwin Provoost gold lang als een topkandidaat, maar hij heeft net een nieuwe productiemaatschappij opgericht met Jan Segers van TV Bastards. En dan is er ook Frank Van Passel, die bij Caviar een stap achteruit gaat zetten. Misschien geen toeval. Of zijn collega in L.A.? Bert Hamelinck.  Of waarom niet de  regisseurs Jan Verheyen en baron Stijn Coninx? Die laatste is volgens veel bronnen een topkandidaat. Er zijn ook mensen die tippen op de festivaldirecteurs Peter Craeymeersch en Martijn Bal en natuurlijk valt ook de naam van de grote man achter Flanders Image,  Christian De Schutter.  En dan willen we Jan Roekens (Screen Flanders) nog niet vergeten, volgens sommigen de enige valabele kandidaat binnen het VAF. De vraag is of Nico Leunen terug zijn kans gaat wagen. Andere namen die passeren zijn die van Dirk De Lille, Hans Van AckerPaul Pauwels, Wim Vanseveren en Alain Collart.  En binnen het milieu van de filmscholen zullen er waarschijnlijk ook nog wel kandidaten zijn.  En misschien wil de politiek wel zijn greep op het audiovisuele versterken?

U ziet het, u bent niet de eerste die eraan denkt om te solliciteren.

 

 

We vergeten vast nog tientallen mogelijke kandidaten. Maar dat betekent niet dat u geen ambitie kunt hebben.  Bekijk rustig het vacaturebericht van het VAF en wie weet kunt u wel het schitterende werk van Pierre Drouot voortzetten.

Klik hier voor het vacaturebericht

Zie ook : 

Bekijk ook

Internationale spionagefilm ‘The Spy’ zoekt 800 figuranten.

‘The Spy’, een co-productie tussen Noorwegen, Zweden en België (Scope Pictures), vertelt het waargebeurd verhaal …