10.000 bezoekers op JEF festival!

De 33ste editie van het JEF festival zit erop, in totaal mocht het festival 10.000 Vlaamse bezoekers verwelkomen voor dit uitgebreide programma.

Een maand lang kon jong en oud genieten van 55 van de beste jeugdfilms online, 24 masterclasses, events en industry activiteiten en 15 medialab installaties en games op het jeugdfilmfestival JEF. Zo’n 10.000 mensen deden dat, bekijk hier een kleine samenvatting:

Ondanks de virtuele editie waren er ook nieuwe opportuniteiten voor scholen en gezinnen voor wie de festivallocaties moeilijk bereikbaar zijn. Zo was er o.a. veel interesse van leerkrachten die in het scholenaanbod een nieuwe manier vonden om film en beleving naar hun klassen te brengen.

Tijdens de krokusvakantie gingen er ook een 20-tal masterclasses fysiek door in Antwerpen en Brugge, wat enorm werd gesmaakt door de deelnemende kinderen en hun ouders. In totaal stonden er 55 films voor diverse leeftijden en in verschillende genres op het programma.

Dit waren de 5 meest bekeken titels:

Iris Verhoeven, algemeen coördinator bij JEF, blikt terug op deze editie:

“We hebben het festival beleefd vanop een afstand, en dat was vreemd. Maar we hebben alles uit de kast gehaald om de fysieke beleving te evenaren en er nieuwe ervaringen aan toe te voegen. We waren heel dankbaar met de massale interactie tijdens de maand februari, we kregen veel foto’s en filmpjes van families die in hun eigen bubbel thuis het festival meemaakten. Zo konden we toch een beetje meegenieten met ons publiek. We zijn heel blij dat de masterclasses tijdens de krokusvakantie fysiek konden blijven doorgaan. Daarnaast organiseerden we ook heel wat online live events die ontzettend leuk waren omdat je opnieuw die connectie met het publiek kon voelen (bijvoorbeeld de masterclass met regisseur Vincent Bal, nagesprekken bij de films, de voorleessessies met boeken van Annie MG Schmidt door o.a. ex-festivalmeters en – peters, …).”

De volgende editie van het JEF festival vindt plaats tijdens de krokusvakantie 2022. 

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …