100.000. bezoekers voor ‘Groenten uit Balen’

Kinepolis Film Distribution laat ons weten dat na amper drie weken al 100.000. mensen de film ‘Groenten uit Balen’ zijn gaan bekijken.  Een massa volk voor wat toch geen lichte komedie is.  Niet dat er niet te lachen valt in de derde langspeelfilm van Frank Van Mechelen, maar het is vooral een film met inhoud.  Een inhoud die er trouwens vlot ingaat.  Toeschouwers zijn tevreden.  Uitsluitend enthousiaste reacties.  En altijd weer valt de naam van Evelien Bosmans. Vlaanderen lijkt een nieuwe ster ontdekt te hebben.

100.000 bezoekers betekent een ‘Gouden Award’ die aan actrices Evelien Bosmans en Clara Cleymans overhandigd zal worden tijdens het live programma ‘Fuzz !’ van JIM TV op woensdag 11 januari. De Gouden, Platina (200.000 bezoekers) en Diamanten (400.000 bezoekers) Awards voor Vlaamse filmproducties werden in het leven geroepen door de vzw ‘Les Films du Bord de Mer’ (Filmfestival Oostende) met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Met de huidige economische crisis en stakingen zijn de sterke parallellen tussen Balen- Vlaanderen-België-Europa in 1971 en vandaag pijnlijk actueel. Na veertig jaar blijven vele elementen herkenbaar ; het generatieconflict, de stakingen, de jeugd die zich zorgen maakt over de toekomst, zelfs de mode van de seventies is helemaal terug.

Sinds woensdag 14 december in de bioscopen en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). In de belangrijkste rollen zien we Evelien Bosmans, Stany Crets, Tiny Bertels, Michel Van Dousselaere en Clara Cleymans.

Frank Van Mechelen regisseerde eerder onder meer ‘De Indringer’ (2004) met Koen De Bouw, en ‘De Hel Van Tanger’ (2006) met Filip Peeters in de hoofdrol. Het scenario werd geschreven door Guido Van Meir en Walter Van den Broeck. De productie wordt verzorgd door Skyline Entertainment.

De film werd mede mogelijk gemaakt door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Belgische tax shelter maatregel.

Bekijk ook onze interviews met :

Stany Crets

Evelien Bosmans

 

Bekijk ook

Bioscooprelease: Duty of Care!

In deze bewogen klimaattijden brengt Nic Balthazar met Duty of Care een fris en hoopvol verhaal over een dame die …