(foto Bart Baevegems)

100.000. voor ‘De Buurtpolitie’ en 250.000. voor ‘Patser’

Filmverdeler KFD heeft redenen tot feesten. Nog geen twee weken na de release is de tweede film van ‘De Buurtpolitie’ nu al goed voor meer dan 100.000. bezoekers, terwijl ‘Patser’ intussen 250.000. keren de kassa liet rinkelen.

In vergelijking met de eerste film (die in oktober 2016 uitkwam), doet ‘De Buurtpolitie: De Tunnel’ het na evenveel aantal speeldagen 8% beter dan de eerste film.  Dit laat dan ook vermoeden dat het aantal van 158.000 bezoekers van de eerste film zeker geëvenaard zal worden. Blijft hoogst opmerkelijk voor een film die in 11 dagen tijd gedraaid is.

En met ‘Patser’ blijft het ook goed gaan. Na bijna vier weken programmatie, heeft de derde film van Adil & Bilall de kaap van het kwart miljoen bezoekers gehaald. De teller staat tot en met gisteren op bijna 275.000 bezoekers.  De film zorgt nog steeds voor overvolle zalen en gaat woensdag zijn vijfde programmatieweek in met evenveel schermen als bij de start.

Ook in Nederland kent de film een ongekend succes.  ‘Patser’ ging er op 1 februari van start en heeft inmiddels de kaap van de 100.000 bezoekers ruim overschreden.  Het is van de jaren tachtig geleden met ‘Hector’ en ‘Koko Flanel ‘dat een Vlaamse productie nog zo’n groot publiek haalde bij onze Noorderburen.

Op 28 februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië.

(foto Bart Baevegems)

Bekijk ook

Taeke Nicolaï over The Chapel!

Taeke Nicolaï heeft haar eerste hoofdrol te pakken in de film The Chapel van Dominique …