Home / Nieuws / Festivals / 20 jaar nadat de Belgische Emilie Dequenne in Cannes met ‘Rosetta’ de Prijs voor beste vrouwelijke vertolking won, wordt ze op het BRIFF gefêteerd!

20 jaar nadat de Belgische Emilie Dequenne in Cannes met ‘Rosetta’ de Prijs voor beste vrouwelijke vertolking won, wordt ze op het BRIFF gefêteerd!

Op het eerste gezicht zou je het haar niet nageven, maar Emilie Dequenne kan dit jaar terugblikken op een mooie carrière van twintig jaar. Een driedubbel feest, want twintig jaar geleden mocht ze voor haar vertolking in Rosetta de Prijs voor beste vrouwelijke actrice ontvangen én de gebroeders Dardenne wisten toen met dezelfde film de Palme d’Or in de wacht wisten te slepen.

Inderdaad, twintig jaar geleden alweer ontving Emilie Dequenne de Prijs voor beste vrouwelijke actrice in Cannes, voor de rol die ze met verve neerzette in de film Rosetta van Luc en Jean-Pierre Dardenne. Slechts enkele minuten later werden ook de gebroeders op het podium geroepen om hun eerste Palme d’Or in ontvangst te nemen.

Nu heeft het Brussels International Film Festival (BRIFF) de eer Emilie Dequenne te ontvangen. Een mooie gelegenheid om de actrice en haar opmerkelijke carrière te vieren. En om te focussen op de meest in het oog springende films waarin ze reeds mocht meespelen, sinds ze als zeventienjarige die felbegeerde prijs in Cannes op haar palmares mocht schrijven.

Binnen dit kader wordt op 24 juni ook Rosetta op het BRIFF vertoond.

De rest van het programma maakt het BRIFF deze namiddag bekend!

Bekijk ook

Opnames gestart van 2 nieuwe fictiereeksen voor Ketnet!

Ketnet werkt deze zomer aan twee nieuwe reeksen: Meisjes is een webreeks en 3Hz een magisch-mysterieuze fictiereeks. …