‘Cargo’ van Gilles Coulier geselecteerd voor het Filmfestival van San Sebastian

SAN SEBASTIAN/BRUSSEL, 18 juli 2017. Het speelfilmdebuut van ‘Bevergem’-regisseur Gilles Coulier is uitgenodigd voor het 65ste filmfestival van San Sebastián (22-30 september), een van de belangrijkste filmfestivals ter wereld. Cargo is geselecteerd voor het New Directors-programma, de internationale competitie voor eerste of tweede speelfilms van het Spaanse festival. De winnaar maakt kans op een geldprijs van € 50.000. en op de Prijs van de Jeugdjury, uitgereikt door zo’n 300 jongeren tussen 18 en 25 jaar. Bij ons opent ‘Cargo’ op 8 september het Filmfestival Oostende.

‘Cargo’ is het verhaal van een gezin dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond. In de ijskoude Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot. Hij valt in een diepe coma en laat zijn zoon Jean achter met de verantwoordelijkheid over het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval komen tal van onderhuidse conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd door de keuze tussen zijn familie en zijn geheime liefde. William keert terug naar huis om te ontsnappen aan een leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van zijn broer om zijn achtjarige zoon een betere toekomst te kunnen geven.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele, met daarnaast bijrollen voor Roland Van Campenhout, Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. David Williamson stond achter de camera, Tom Denoyette deed de montage.

Cargo is het speelfilmdebuut van VAF Wildcardlaureaat Gilles Coulier, de West-Vlaamse regisseur die eerder al de korte film ‘IJsland’ (2009) regisseerde, waarmee hij de Wildcard in de wacht sleepte, net als ‘Paroles’ (2010) en ‘Mont Blanc’ (2013). ‘IJsland’ en ‘Mont Blanc’ werden uitgenodigd op het Filmfestival van Cannes, respectievelijk in de Cinéfondation-competitie en de Officiële Competitie. De films waren ook te zien op het Filmfestival Oostende. Voor televisie regisseerde Coulier de succesreeks ‘Bevergem’, die in 2015 op Canvas werd uitgezonden. Momenteel werkt hij samen met Dries Vos voor Woestijnvis aan ‘De dag’, een reeks geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu.

Op 8 september opent ‘Cargo’ het Filmfestival Oostende en op 13 september komt de film in de Belgische zalen.

Cargo is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor productiehuis De Wereldvrede, in coproductie met het Nederlandse Halal Pictures, het Franse Chevaldeuxtrois en Eén. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film in de Belgische filmzalen, Dutch Film Works (DFW) zorgt voor de release in Nederland.

Cargo kon rekenen op steun van het VAF. Daarnaast investeerde ook het economisch Fonds Screen Flanders in de film.

Zie ook :

Sam Louwyck en Sebastien Dewaele over ‘Cargo’ in het bioscoopjournaal

Trailer ‘Cargo’

‘Cargo’ opent het Filmfestival van Oostende

Gilles Coulier is verliefd op Oostende

Gilles Coulier vertelde ons al op de set waarom we de film moesten zien

Sam Louwyck over zijn tatoeages in ‘Cargo’

‘Cargo’ gaat over veel meer dan de visserij volgens Sam Louwyck

Sebastien Dewaele heeft een w-anker op zijn arm

Sebastien Dewaele is een mama’s kindje

Sebastien Dewaele vertelt ons waarover ‘Cargo’ gaat

Sebastien Dewaele over de verhouding tussen Sam en Wim

Sebastien Dewaele over het verschil tussen het Brugse en het Oostendse dialect

Sebastien Dewaele ziet ‘Cargo’ als het kind van Gilles Coulier

Sebastien Dewaele is meer acteur dan komiek

Wim Willaert over Sebastien Dewaele

Wim Willaert over Gilles Coulier

Wim Willaert over Gilles Coulier en ‘Cargo’

Wim Willaert spreekt weer West-Vlaams in ‘Cargo’

Gilles Coulier raadt regiestudenten aan om hun eerste jaar te bissen

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …