Home / Nieuws / Festivals / The Barefoot Emperor haalde 25e festivalselectie!

The Barefoot Emperor haalde 25e festivalselectie!

Op vrijdag 25 september opent The Barefoot Emperor het Odessa Film Festival in Oekraïne. Voor het vervolg op King of the Belgians is dit de 25e internationale festivalselectie, na belangrijke filmfestivals als Toronto, Rotterdam, Göteborg en Cinequest.

The Barefoot Emperor was de derde samenwerking van Jessica Woodworth en Peter Brosens met Peter van den Begin, na La cinquième saison en King of the Belgians.

Naast Peter Van den Begin zijn er opnieuw belangrijke bijrollen voor Titus De Voogdt, Lucie Debay, Bruno Georis en Pieter van der Houwen. Daarnaast duiken ook Udo Kier en Geraldine Chaplin, oudste dochter van komiek Charlie Chaplin.

Na de Belgische première op het Film Fest Gent in 2019 mocht Chaplin de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst nemen, als bekroning voor haar carrière en haar bijdrage aan de internationale filmwereld.

In King of the Belgians zag Nicolas III zijn koninkrijk uiteenvallen en in The Barefoot Emperor zien we hoe de laatste Koning der Belgen, de eerste Keizer van Europa wordt. Hij wordt in Sarajevo door een geweerschot gewond aan het oor en wordt daarna wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Wanneer hij probeert te ontsnappen, wordt hij tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen.

The Barefoot Emperor is o.a online te bekijken op Google Play en Sooner.

 

Bekijk ook

Film Fest Gent was een rollercoaster!

Van 13 t.e.m. 24 oktober ging Film Fest Gent door, een editie die nog meer …