‘Het Vijfde Seizoen’ is klaar voor het buitenland

BRUSSEL, 17 juli 2012. ‘Het Vijfde Seizoen’, de derde langspeelfilm van Peter Brosens en Jessica Woodworth wordt volgens een persmededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds internationaal vertegenwoordigd door de in Berlijn gevestigde sales agent Films Boutique. Als zo’n belangrijke buitenlandse salesagent in je product gelooft, heb je wellicht een film in handen met een serieuze kans op een buitenlandse carrière.  In deze film vormt de Condroz het decor voor een verhaal dat vertrekt van een wel zeer actuele vraag: wat indien de lente niet meer zou komen? Na ‘Hasta la vista’ is ‘Het Vijfde Seizoen’ de tweede Vlaamse speelfilmproductie die Films Boutique in zijn portfolio opneemt.

 

‘Het Vijfde Seizoen’ is het laatste deel van een drieluik. Na ‘Khadak’, dat de Leeuw van de Toekomst won op het Filmfestival van Venetië in 2006, en het veel gelauwerde ‘Altiplano’ dat in Cannes in première ging, richt ook deze speelfilm zich op de erg problematische relatie tussen mens en natuur.

 In ‘Het Vijfde Seizoen’ wordt de wereld getroffen door een allesomvattende natuurramp. Na de winter weigert de natuur op gang te komen: de lente blijft uit, insecten verdwijnen, koeien weigeren melk te geven en door het gebrek aan gewassen dreigt er hongersnood. De bevolking van een klein dorpje zoekt een schuldige.

In de belangrijkste rollen zien we o.a. Sam Louwyck, Aurélia Poirier, Django Schrevens, Gill Vancompernolle en Peter Van den Begin. Hans Bruch Jr. tekende voor de fotografie, terwijl  Michel Schöpping instond voor de muziek van de film. ‘Het Vijfde Seizoen’ is een coproductie van Bo Films en Entre Chien et Loup in België, Molenwiek Film in Nederland en Unlimited in Frankrijk. De film kwam tot stand met steun van o.a. het VAF/Filmfonds, het CCA, het NFF en Eurimages.

Het in Berlijn gevestigde Films Boutique is bij ons vooral bekend als internationaal verkoper van Geoffrey Enthovens ‘Hasta la vista’ dat ondertussen al aan 25 landen is verkocht. In het portfolio zitten ook films als Alexander Sokurovs ‘Faust’, dat vorig jaar de Gouden Leeuw won in Venetië, ‘Entre les murs’ van David Lambert (Semaine de la Critique, Cannes 2012), of Béla Tarrs ‘The Turin Horse’ (Grote Prijs van de Jury, Berlijn 2011).

 De film wordt in België gedistribueerd door Imagine Film.

Check Also

Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige …