Home / Nieuws / 3 Belgische DOP’s genomineerd op de Imago International Awards!

3 Belgische DOP’s genomineerd op de Imago International Awards!

Zaterdag 14 maart vinden de 3rd Imago International Awards For The Best Cinematography plaats in het Theater Vaudeville te Brussel. Maar liefst 3 Belgische DOP’s zijn genomineerd: Anton Mertens voor de beste cinematografie in de categorie Fictie-Film met Spionen, Virginie Surdej voor de beste cinematografie in de categorie Documentaire met In The Name Of Tania en Amadine Klee in de categorie Beste Jonge Opkomende Cinematograaf met Skin Walker.

Deze nominaties bevestigen dat de ‘rumours’ in de wandelgangen van de wereldwijde cinematografie kloppen. Onze Belgische Directors of Photography (DOP) zijn hot in het buitenland! En voor enkele is het zeker niet hun eerste buitenlandse avontuur. Anton Mertens (Versailles, War of the Worlds), Benoit Debie (clip-hofleverancier bij Dr Dre, Beyonce), Virginie Surdey (Nuestras Madres), Robrecht Heyvaert (Bad Boys 3), Ruben Impens (Mustang, Beautiful Boy), Jo Willems (de eerste original Apple serie See) en vele van hun collega’s die samen meer dan 15 Netflix-reeksen draaiden… (Björn Charpentier, Christophe Nuyens, Stijn Van der Veken, Marc Koninkx, Christophe Hensgens, Laurens de Geyter e.a.)
Het gerenommeerde Britse magazine The Britisch Cinematographer brengt volgende maand een special over de ‘Belgitude’.

Naast de prijzen in de categorieën Fiction film, TV Drama, Documentary, Emerging Cinematographer en Filmschool Student films zijn er ook de Honorary Awards waaronder de Life Time Achievement die zal worden uitgereikt aan cinematograaf Chris Mengès  (The Mission-The Killing Fields)  en de Extraordinary Contribution Award voor het tijdschrift American Cinematographer.
Dit jaar zullen we ook een speciaal eerbetoon geven aan Jean Pierre Beauviala, briljante uitvinder en oprichter van het merk Aaton, die stierf in 2019. Eric Gautier, de beroemde Franse cinematograaf van o.a. Grace of Monaco, zal de trofee in ontvangst nemen.

Bekijk ook

Privé-vertoning met je bubbel!

CINEMATEK biedt families, collega’s en groepen exclusieve en intieme privé-vertoningen aan voor hun sociale bubbel. …