3600 jongeren uit 38 landen kiezen de Young Audience Award!

Zondagavond werden niet alleen de Oscars uitgedeeld, maar ook de Young Audience Award.

Afgelopen week keken 3600 jongeren van 12 tot en met 14 jaar over heel Europa naar de drie genomineerde films van de Young Audience Award(YAA) 2021, georganiseerd door The European Film Academy.

In België lag het initiatief bij Filem’On, die voor de zesde keer dit gebeuren in goede banen leidde. En net als vorig jaar schoof ook JEF mee aan de tafel. Eén van de ex-juryleden en jonge presentatoren van Filem’on, Ivana Noa, presenteerde voor de derde keer de prijsuitreiking in Erfuhrt.

“De YAA is een hoogmis van een live online event waarbij de Europese jeugd simultaan in 38 verschillende landen naar de 3 uitgekozen films kijken en met elkaar én met de regisseurs hierover discussiëren. Het is een participatief project waarbij de jeugd zich over de grenzen heen verbonden voelt, iets wat we echt nodig hebben in deze tijden.” – Hilde Steenssens, directrice van Filem’On.

Het beeldje ging dit jaar naar The Crossing van Johanne Helgeland, tevens winnaar van de Filmmagie-UFK-UCC persprijs en de ECFA Feature Award van het Filem’On filmfestival in 2020. De regisseur wenste proficiat aan de andere 2 genomineerde films: “All three films show that we need compassionate films for kids – You are our future!”.

Hier kan je de online ceremonie nog bekijken: https://yaa.europeanfilmawards.eu

Bekijk ook

Bekijk de trailer van Dealer!

Deze week werd de trailer gelost van Dealer, de film zal vanaf 10 november te …