Frits en Franky : het verhaal

– Sven : Heel de film gaan we niet vertellen natuurlijk, want dan is de fun eraf.

* Peter : We kunnen hem spelen ook natuurlijk.

– Sven : Neen, er komt op een gegeven moment, vrij in het begin van de film een auto door de lucht gevlogen, die uit de bocht gaat, en die landt in de vijver waar dat wij zitten te vissen. En blijkt dat er in die auto niet alleen een heel mooie Nederlandse dame zit, die wij dan echt willen helpen

* Peter : uiteraard.

– Sven : Maar achter zijne rug ga ik ook nog eens zien in die koffer en daar zit een pak geld in. Van waar dat dat komt, dat weten we op die moment nog niet, maar we besluiten wel van dat te houden.

* Peter : En een feestje te organiseren. De film is eigenlijk één feestje. Ja, nee, met dat geld hebben ze zoiets van : ja, dat is vanaf nu van ons en ze gaan onmiddellijk shoppen.

– Sven : Ze gaan wilde aankopen doen.

* Peter : En het is ook lang geleden dat beiden nog..

– Sven : …eens van de grond zijn geweest.

* Peter : Dus ze denken met dat geld, het zijn tamelijke losers, echt aan een lief geraken ze niet,…  dus met dat geld denken ze : kom we bestellen, in plaats van een pizza, een vrouw.  En die komt, uiteraard.  Als je geld hebt komt iedereen hé.

– Sven : Zo is dat hé…. Dat is de essentie van de film eigenlijk.

* Peter : Als je geld hebt, dan krijg je heel de wereld…

– Sven : …bloot…

* Peter : En die komt, en mijn neef Franky, die wordt al snel verliefd.

– Sven : Tot over mijn oren.

* Peter : uiteraard. Een heel gevoelige jongen, Franky. Die denkt dat hij de liefde van zijn leven heeft gevonden.  Die denkt ook een beetje dat dat wederzijds is, maar vanaf dan zitten uiteraard de criminelen, van wie het geld eigenlijk is, die zitten ook wel achter ons aan.

– Sven : En de politie zit achter die criminelen aan.  En ja, dan heb je allerlei verhaallijnen die samenkomen.

* Peter : En ge hebt nog zijn moeder.

– Sven : ons ma,…

* Peter : tante Jos, waar we het geld… die het eigenlijk opeist.  Ze zegt ‘ik zal het wel bijhouden, dan is het veiliger’. Wat wij niet echt een geweldig idee vinden.  En op een gegeven moment moeten ze vluchten, want het wordt allemaal iets te gevaarlijk, ze komen iets te dichtbij, de criminelen en de politie, en dan op aanraden van tante Jos… Ge moet er efkes tussenuit. Ga maar efkes…

– Sven : En nou moeten we stoppen met te vertellen hé…

* Peter : Ja?  Ik zeg niets meer. Kom zien gewoon.

Meer filmpjes met dit vrolijke tweetal? Klik hier

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …