Home / Wedstrijd / 40 tickets voor première ‘Pluisje’ met ontbijt

40 tickets voor première ‘Pluisje’ met ontbijt

Zin in ‘Pluisje’ met ontbijt?  Nee, vrees niet, we gaan Pluisje geen kwaad doen. Wel integendeel, we willen jullie laten kennismaken met het kleine vogeltje dat dankzij de medewerking van de Antwerpse animatiestudio Cyborn kan vliegen.  ‘Pluisje’ is een langspeelfilm die op 11 juli in de zalen komt. Maar met een beetje geluk hoef jij niet zo lang te wachten. Want op 8 juli vindt in Kinepolis Antwerpen de Belgische première plaats en wij mogen 10 X 4 tickets weggeven aan die 10 mensen die onze vragen het best weten op te lossen. ‘Pluisje’ is een IJslands-Belgische coproductie die onder de titel ‘Ploey’ (de internationale titel) eerder al in tal van landen werd uitgebracht, en daar verschillende festivalselecties in de wacht sleepte.  Anderhalve maand geleden won de film nog de trofee ‘Best Children’s Film’ op het KICFF Festival in Noorwegen.  De volledige 3D-productie gebeurde bij het Antwerpse 3D-studio Cyborn.  Twee jaar lang werkten daar 70 personen binnen verschillende departementen (modelling, animatie, compositing) aan dit project.

Enige nadeel als je erbij wil zijn: je zult vroeg uit de veren moeten. Maar je krijgt er veel moois voor in ruil. Niet alleen een bejubelde kinderfilm, nee, eerst wacht er je nog een lekker ontbijt.  Dat ontbijt wordt vanaf 9u30 geserveerd, samen met allerlei animaties.  En om 11 uur wordt dan de stemmencast voorgesteld.  Hopen maar dat ze er allemaal bij zijn. Want aan verschillende van die stemmen hangen bekende gezichten vast, zoals dat van Kristel Verbeke, Warre Borgmans en Alex Agnew. Benieuwd of zij er ook zullen zijn.  De hoofdrol, die van ‘Pluisje’ wordt ingesproken door Dries Van Cauwenbergh, en ook Dries Van Hegen, Giovanni Kemper en Vicky Florus nemen bepaalde stemmen voor hun rekening. (zie trailer hieronder).

De film start om 11u15 en duurt 1u23 minuten. Er zullen ook wel mensen zijn van  de Belgische 3D-studio Cyborn, die de film samen maakte met GunHil uit IJsland.  De firma uit Reykjavik tekende eerder voor ‘Legends of Valhalla – Thor’, de eerste 3D-animatiefilm van IJsland.  Het script van ‘Pluisje’ is van dezelfde schrijver: Fridrik Erlingsson.

Árni Ásgeirsson is de hoofdregisseur van de film, terwijl Ives Agemans, de Belgische coproducent, ook als coregisseur fungeerde.

Cyborn staat bekend als Vlaams productiehuis dat zowel films als series, game producties, virtual en augmented reality projecten produceert.  Zo realiseerden ze AR en VR merchandising apps voor licenties als Star Wars, Disney en Marvel maar ook bijvoorbeeld een VR ervaring voor een Rotterdams kinderziekenhuis.

Synopsis

Pluisje is een jong en vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt.  Ze lachen veel samen en zijn stiekem een beetje verliefd.  Maar alles verandert wanneer Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles.  Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet.  Pluisje durft niet meer te vliegen.  Ploveria spoort hem nog wel aan om te vliegen want ze moeten naar het zuiden als de winter komt.  Pluisje gaat toch weer oefenen, maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp.  Iedereen denkt dat Pluisje dood is, behalve Ploveria.  Pluisje moet alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt.  Niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren in Paradise Valley, een verborgen plek.  Maar de reis naar Paradise Valley is lang en gevaarlijk.  Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden die hem helpen bij zijn reis.

‘Pluisje’ wordt vanaf 11 juli 2018 in de Belgische bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

 

 

1. Welk lid van K3 leent haar stem uit aan de mama van Pluisje?


2. 'Pluisje' heet de film in het Nederlands. Maar wat is de titel in het Engels?


3. De gemene valk Shadow praat in de Nederlandstalige versie van de film met de stem van een beroemde Vlaamse komiek. Met wiens stem praat Shadow?


SCHIFTINGSVRAAG :
Hoeveel inzendingen zullen er bij Cinevox binnenkomen voor deze wedstrijd voor we hem afsluiten op zondag 1 juli om 13u01?

Vergeet niet uw gegevens in te vullen.

Uw gegevens

Uw voornaam

Uw naam

Uw e-mail

Uw volledige adres (straat, nummer, postcode ...)