Home / Nieuws / Prijzen / 50ste festival levert 8ste prijs op voor ‘King of the Belgians’ in Odessa

50ste festival levert 8ste prijs op voor ‘King of the Belgians’ in Odessa

‘King of the Belgians’, de vierde speelfilm van Peter Brosens en Jessica Woodworth, is zaterdagavond tijdens de slotavond van het Internationaal Filmfestival van Odessa bekroond met de ‘Grand Prix’. Het is de achtste internationale onderscheiding voor de film waarvan de festival teller nu ook al op vijftig staat met de vertoning in Oekranië.

Het Odessa Filmfestival is het belangrijkste filmevent in Oekranië en werd voor de achtste keer georganiseerd. ‘King of the Belgians’ won de ‘Grand Prix’ publieksprijs en zat ook in de internationale competitie van het festival. In de internationale jury zetelden de Duitse regisseur Christian Petzold, Oekraïense actrice Rimma Zyubina, Roemeense curator en producent Tudor Giurgiu, Duits-Turkse actrice Sibel Kekilli en filmcomponist Euvgueniy Galperine.

Op 25 juli wordt ook bekendgemaakt of ‘King of the Belgians’ deel zal uitmaken van de drie LUX Prijs finalisten die op hun beurt in meer dan veertig Europese steden vertoond zullen worden.

‘King of the Belgians’ is een productie van Bo Films, in coproductie met Entre Chien et Loup in België, Topkapi Films in Nederland en Art Fest in Bulgarije. De film kon rekenen op steun van het VAF, alsook van het economisch fonds Screen Flanders. Be for Films vertegenwoordigt de film internationaal.

 

Zie ook :

‘King of the Belgians’ en de waanzinnige ontvangst in Venetië

‘King of the Belgians’ genomineerd voor de Lux Prijs

Ook Nederland in de ban van ‘King of the Belgians’

‘King of the Belgians’ blijft maar reizen

‘King of the Belgians’ alweer op reis en alweer een prijs

Waarom je ‘King of the Belgians’ echt moet zien

Trailer ‘King of the Belgians’

Peter Van den Begin over de opnamen

Peter Brosens, Peter Van den Begin en Titus De Voogdt op de set van de film

Van den Begin en De Voogdt in een ongewone Brosens & Woodworth

Bruno Georis, geweldige figuur

Bekijk ook

‘Bloeistraat 11’ wint hoofdprijs in Annecy

ANNECY/BRUSSEL, De korte animatiefilm ‘Bloeistraat 11′ van Nienke Deutz heeft gisterenavond de Crystal du Court Métrage gewonnen op …