Manu Riche begint vandaag aan de verfilming van ‘Problemski Hotel’ van Dimitri Verhulst

Manu Riche maakt met de verfilming van de roman ‘Problemski Hotel’ van Dimitri Verhulst de overstap van documentaire naar fictie. Hij doet dat met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Film Fonds, de Franstalige Gemeenschap, Telenet, Canvas en de KVS. Manu kan rekenen op DOP Renaat Lambeets (‘Any Way the Wind Blows’), art director Igor Gabriels (de vaste art director van de broers Dardenne) en costumière Anne-Catherine Kunz (bekend van Anne Teresa De Keersmaeker).

De hoofdcast bestaat uit enkele jonge, nieuwe gezichten: Tarek Halaby, acteur en danser bij Anne Teresa De Keersmaeker, Evgenia Brendes, actrice bij Toneelgroep Amsterdam, en Gökhan Girginol, acteur en regisseur bij de KVS. Daarnaast spelen ook gevestigde waarden als Josse De Pauw en Marijke Pinoy mee.

Dimitri Verhulst vergaarde in 2006 algemene bekendheid en lof voor ‘De helaasheid der dingen’, enkele jaren later eveneens zeer succesvol verfilmd door Felix van Groeningen. Maar Verhulsts eerste doorbraak, zowel in België als internationaal, kwam er in 2003 met ‘Problemski Hotel’. De verfilming van deze roman ligt Verhulst zeer na aan het hart. Hij was dan ook betrokken bij het scenario en schreef de Nederlandstalige dialogen.

‘Problemski Hotel’ komt in de Belgische bioscopen in het najaar van 2015 en wordt verdeeld door Lumière. De film is een productie van Cassette for timescapes in samenwerking met Thank You & Good Night productions en het Nederlandse productiehuis Volya Films.

Synopsis
‘Problemski Hotel’ is het aangrijpende liefdesverhaal van Bipul en Lidia, gebaseerd op de internationaal gelauwerde, gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst.

Niemand weet waar Bipul vandaan komt, ook hijzelf niet. Samen met andere lotgenoten zit Bipul vast in het Problemski Hotel. Hij heeft zich neergelegd bij zijn situatie, tot Lidia op een dag binnen wandelt. Haar komst maakt iets in hem los, doet hem weer aan een betere toekomst denken. Eerst is hij voorzichtig, maar steeds luider klinkt de lokroep om met haar in Londen een nieuw leven te beginnen.

 

Een verhaal over hoop vinden in de wanhoop. ‘Problemski Hotel’ is het speelfilmdebuut van bekroond documentairemaker Manu Riche.

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …