Adil & Bilall hebben nu ook een management in Amerika

BRUSSEL/BEVERLY HILLS, 28 september 2015​. Blijkbaar is het de heren Adil El Arbi en Bilall Fallah wel menens met die Hollywood-carrière. Ze hebben nu ook getekend bij het gerenommeerde Amerikaanse Management 360. Het nieuws werd bevestigd door Ken Lambrechts, de Belgische manager van het tweetal, en volgt kort op de aankondiging dat de regisseurs van ‘Black’ onderdak vonden bij het Amerikaanse talentbureau Creative Artists Agency (CAA). De jonge filmmakers versterken hiermee het team dat hen begeleidt in de uitbouw van hun verdere carrière.

Na de wereldpremière van ‘Black’ op het Toronto International Film Festival kregen El Arbi en Fallah voorstellen van zowat alle internationale power houses. Het winnen van de Dropbox Discovery Award deed de interesse vanuit de VS alleen nog maar toenemen. Uiteindelijk kozen beide regisseurs voor Management 360 en CAA.

Door te tekenen bij zowel een Amerikaans talent agency als een managementbureau versterken de twee regisseurs het team dat hen met raad en daad bijstaat voor de verdere ontwikkeling van hun carrière.​ Terwijl een managementbureau naast zakelijke opvolging mee de langetermijnplanning van de loopbaan van een selecte groep klanten uittekent, probeert een talent agency vooral om de juiste projecten voor zijn klanten te vinden.​

Bij Management 360 worden El Arbi en Fallah begeleid door Daniel Rappaport, die partner is van het bureau, en Adam Simpson-Marshall. Rappaport vertegenwoordigt bv. ook James Mangold. Management 360 heeft ook Felix van Groeningen als klant. Verder is het bedrijf één van de producenten van het door Danny Boyle geregisseerde en door Aaron Sorkin geschreven ‘Steve Jobs’.

CAA behoort tot de absolute top van de Amerikaanse agencies. Naast filmtalent vertegenwoordigt het ook muzikanten en topsporters. Op filmvlak heeft het namen als Steven Spielberg, Tom Cruise, Brad Pitt, J.J. Abrams, maar ook Matthias Schoenaerts en van Groeningen, onder zijn klanten. Maha Dakhil (die bij CAA o.a. ook Steven Spielberg, Tom Cruise en Natalie Portman vertegenwoordigt) leidt het team dat het tweetal zal begeleiden. Het bestaat verder uit Ida Ziniti Asst, Jay Baker en Rob Herting.​

Ook manager Ken Lambrechts die naast El Arbi en Fallah o.a. ook Matthias Schoenaerts, Michaël R. Roskam, Robin Pront (‘D’Ardennen’), Jakob Verbruggen (‘Code 37’, ‘The Fall’) en Jonas Govaerts (‘Welp’) begeleidt, maakt deel uit van het team.

‘Black’ ging op 11 september in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. De film werd er goed onthaald door zowel pers, publiek als professionelen. Pamela Leu van Be For Films dat de internationale rechtenverkoop van de film op zich neemt, hoopt binnenkort ook de eerste deals met buitenlandse distributeurs aan te kondigen.

Na een passage op het Film Fest Gent brengt distributeur KFD de film bij ons uit op 11 november.

Black is gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke. Ze werden voor de film geadapteerd door Nele Meirhaeghe, El Arbi, Fallah en Hans Herbots. De film brengt het verhaal van de 15-jarige Mavela. Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een jongen van een rivaliserende Brusselse bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en liefde.

In de hoofdrollen zien we Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi. Robrecht Heyvaert (die ook op ‘D’Ardennen’ werkte) tekende voor de fotografie, met originele muziek van de hand van Hannes De Maeyer. Producenten zijn Frank Van Passel, Bert Hamelinck en Ivy Vanhaecke voor Caviar (‘Paradise Trips’, ‘Terug naar morgen’, ‘Clan’). Eerder dit jaar scoorde het productiebedrijf ook met zijn eerste volledig in de VS geproduceerde speelfilm, ‘The Diary of a Teenage Girl’ dat bij ons op het Film Fest Gent in premiere gaat.

‘Black’ kon rekenen op steun van het VAF.

Zie ook :

Adil en Bilall over ‘Black’

‘Black’ wint Discovery Award

Adil en Bilall bij CAA

Check Also

Ontdek de trailer van ‘Il Pleut Dans La Maison’!

‘Il Pleut Dans La Maison’ is de alom gelauwerde debuutfilm van de Belgische cineaste Paloma …