Home / Nieuws / In de zalen / ‘Safety First’ lokt meer dan 100.000. toeschouwers in openingsweekend

‘Safety First’ lokt meer dan 100.000. toeschouwers in openingsweekend

BRUSSEL, 21 december. ‘Safety First – The Movie’ wist in zijn openingsweekend al meer dan 100.000. toeschouwers naar de bioscoop te lokken.  Dat is straf.  Anderzijds is met het aanbreken van de kerstvakantie natuurlijk het hoogseizoen in de bioscoop aangebroken.  Vele bezoekers zijn eindelijk eventjes verlost van de sleur en snakken blijkbaar naar een luchtige komedie.  Zelfs de gelijktijdige release van de nieuwe ‘Star Wars’-film kon het succes van het legendarische bewakingsteam ‘Safety First’ niet intomen.

Na een paar publieke voorvertoningen, kwam ‘Safety First – The Movie’ afgelopen woensdag officieel in programmatie en het Vlaamse publiek vindt massaal zijn weg naar de film. Het verhaal van bewakingsagenten Dirk Porrez, Simon ‘Smos’ Vos, Luc Turlinckx en Ingrid Porrez staat daarenboven op een solide tweede plaats van de nationale bezoekersaantallen, na de immens gehypete ‘Star Wars : Episode VII – the Force Awakens’ en ruim boven ‘The Hunger Games : Mockingjay Part 2’, die natuurlijk al wel een hele tijd uit is.  ‘Safety First – The Movie’ draait in tegenstelling tot die twee Amerikaanse films enkel in Brussel en Vlaanderen.

Tim Van Aelst en zijn hoofdrolspelers op de première in Antwerpen (foto KVdm – Cinevox)

Volgens filmverdeler KFD haalt ‘Safety First – The Movie’, louter  gebaseerd op de cijfers van het openingsweekend (van woensdag tot en met zondag) en zonder de publieke voorvertoningen mee te rekenen,  zelfs een iets hogere box-office omzet dan ‘F.C. De Kampioenen 2 – Jubilee General’ in zijn openingsweekend. Zelf beschikken we niet over de cijfers en kunnen we alleen meegeven wat KFD ons meedeelt.

 

« Ik heb afgelopen zaterdag zelf gemerkt dat we onze start niet gemist hebben. Matteo en ik waren stiekem gaan kijken verkleed als twee skaters met een kaptrui over ons hoofd. » aldus bedenker en regisseur Tim Van Aelst. « Het spontane applaus na de film verraste ons enorm. Een lekker gevoel om de vakantie mee te beginnen. Jihaaa! ».

De hoofdrollen worden vertolkt door Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ben Segers, Ruth Beeckmans en Tom Van Dyck. Andere rollen zijn weggelegd voor Els Dottermans, Tom Waes en Dimitri Vegas & Like Mike. Een deel van de opnames vond plaats op Tomorrowland in Boom.

De film kreeg steun van Screen Flanders en wordt sinds 16 december verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).

Zie ook :

interview Tim Van Aelst

gratis tickets

Bekijk ook

Waarom zijn de boeken van Griet Op de Beeck films?

Na Vele hemels boven de zevende, is nu ook het tweede boek van Griet Op …