Gilles Coulier draait film met ‘Bevergem’-koppen

‘Cargo’ brengt het ruwe verhaal van drie broers die hun familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden leiden echter tot wanhopige acties.

Gilles Coulier, bekend als regisseur van ‘Bevergem’, schreef het scenario met co-auteur Tom Dupont en ontwikkelden het samen verder binnen het prestigieuze Script&Pitch programma van het TorinoFilmLab. De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele, allemaal figuren waarmee Coulier werkte in ‘Bevergem’.  Maar al lang voordien.

Louwyck kreeg recent nog de cultuurprijs uit handen van minister Sven Gatz

Gilles Coulier maakte al heel snel furore als jonge regisseur met zijn kortfilms, ‘Ijsland’, ‘Paroles’ en ‘Mont Blanc’.  In de drie films speelde Wim Willaert de hoofdrol.  Ook toen hij nog geen tv-en filmster was.  En in één ervan, ‘Paroles’, waren Willaert en Louwyck de hoofdrolspelers.  Dewaele ontdekte hij pas tijdens de opnamen van de tv-serie.  Pas toen zag hij dat de man die vooral bekend was als komiek, ook een ‘kop’ had.

‘Cargo’ wordt geen komedie. Na ‘Bevergem’ zou je kunnen gaan denken dat alles wat die mannen doen om te lachen is. Neen dus.  Qua toon zal de film dichter  aansluiten bij zijn kortfilms.  Emotioneel.  Donker.  En wroetend in wat familiebanden met je doen als mens.

“Ik wilde met karakterkoppen werken die zouden passen in de harde wereld van de visserij.” zegt Coulier. “Na ‘Bevergem’ kijk ik er enorm hard naar uit om weer met deze drie ervaren topacteurs te werken.” De regisseur doet voor zijn debuutfilm opnieuw beroep op David Williamson als D.O.P. en Tom Denoyette voor de montage.

David Williamson

De opnames zijn gepland om op 22 februari 2016 van start te gaan in Oostende. Voor Dewaele een thuismatch. Hij is van Oostende. En Louwyck woont er nu ook. Willaert is van Nieuwpoort, maar woont in Gent. Net als Coulier, die van origine ook uit de buurt is, Jabbeke.

‘Cargo’ is een productie van De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse Halal. Het project kan rekenen op steun van de stad Oostende, het VAF en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders. Dutch Film Works (DFW) brengt de film in de bioscopen.

Gilles Coulier
Willaert en Dewaele

 

Zie ook :

– Gilles Coulier over ‘Mont Blanc’

– Gilles Coulier, de eerste Vlaming met twee kortfilms in Cannes

– Sam Louwyck krijgt Cultuurprijs

– Wim Willaert over Sebastien Dewaele

 

Acteur Gilles De Schryver is samen met Gilles Coulier één van de mannen achter De Wereldvrede

Check Also

Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige …