De opnamen van Gilles Coulier zijn ‘Cargo’ zijn vandaag van start gegaan.

Vandaag zijn de opnames van ‘Cargo’ van start gegaan, de eerste langspeelfilm van Gilles Coulier. Na het succes van ‘Bevergem’, is deze film het derde project van het productiehuis De Wereldvrede van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap.

‘Cargo’ brengt het ruwe verhaal van drie broers die het familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties.

Gilles Coulier schreef het scenario met co-auteur Tom Dupont en ontwikkelden het samen verder binnen het prestigieuze Script&Pitch programma van het TorinoFilmLab. De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean Broucke), Wim Willaert (Francis Broucke) en Sebastien Dewaele (William Broucke). Andere rollen zijn weggelegd voor Roland Van Campenhaut (Leon Broucke), Chiel Vande Vyvere, Josse De Pauw, Barbara Sarafian, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. De regisseur doet opnieuw beroep op David Williamson als D.O.P. en Tom Denoyette voor de montage.

‘Cargo’ is een productie van De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse productiehuis Halal. Het project kan rekenen op steun van de stad Oostende, de Marine, het VAF/Filmfonds en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders. Dutch Film Works (DFW) brengt de film in de bioscopen.

Zie ook :

‘Cargo’ van Gilles Coulier met ‘Bevergem’-koppen

Gilles Coulier = de enige Vlaming die met 2 kortfilms in Cannes zat

Gilles Coulier is een prijsbeest

Check Also

Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige …