Home / Nieuws / Belgisch productiehuis wint ‘Best First Feature’ op Independent Spirit Awards

Belgisch productiehuis wint ‘Best First Feature’ op Independent Spirit Awards

De Independent Spirit Awards, zeg maar de Oscars van de onafhankelijke film,  zijn afgelopen nacht bekend gemaakt. Regisseuse Marielle Heller en producers Bert Hamelinck, Miranda Bailey, Anne Carey en Madeline Samit mochten de award voor “best first feature” in ontvangst nemen.

De Independent Spirit Awards zijn de belangrijkste filmprijzen voor independent filmmakers in Amerika. Dus regisseuse Marielle Heller was dan ook erg trots: “Soms biedt er zich een project aan dat je hele leven verandert. En dat was dit project voor mij.  Ik heb er acht jaar aan gewerkt.  En ik kan niet geloven dat ik hier nu sta,” zei ze toen ze de prijs in ontvangst mocht nemen.

De eerste film van de LA-afdeling van het Belgische productiehuis Caviar sleepte eerder al awards in de wacht op het Sundance Film Festival, de Berlinale, het Edinburgh Film Festival en de Gotham Independent Film Awards.
Recent won ‘The Diary of a Teenage Girl’ ook nog de award voor “Outstanding feature film” op de 17th Annual Women’s Image Awards op 10 februari.
De bekroning op de Independent Spirit Awards  is ook erg fijn nieuws voor de Belgische afdeling van Caviar! Niet alleen staat de naam van Bert Hamelinck op de aftiteling als producent, de film werd ook bijna volledig afgewerkt in Brussel, en gemonteerd door Belgen Koen Timmerman en Marie-Hélène Dozo.

Zie ook : 

Caviar wint prijs in Berlijn

Amerikaanse afdeling van Caviar heeft film op Sundance

De DVD is nu uit

Bekijk ook

Undercover met Tom Waes!

Zondagavond werd op Eén en Netflix het startschot gegeven voor de tweede reeks van Undercover. …