‘Nkosi Coiffure’ mag naar Tribeca

‘Nkosi Coiffure’, de kortfilm van Frederike Migom, is geselecteerd voor het Tribeca Film Festival in New York (13 – 24 april 2016). De film wordt er vertoond als onderdeel van de kortfilm competitie en zit in het programma Learning Curve.

‘Nkosi Coiffure’ speelt zich af in één van de vele kapsalons van de bekende Afrikaanse wijk in Brussel. In de film probeert de Belgische Eva te ontsnappen aan een ruzie met haar vriend door een kapperszaak binnen te vluchten. Aanvankelijk wordt ze gesteund door de Afrikaanse vrouwen. Maar wanneer zij de oorzaak van de ruzie te horen krijgen, lopen de meningen uiteen.

Het Tribeca Film Festival werd in 2002, door onder meer Robert De Niro, opgericht in New York en groeide uit tot een van de meest prominente film festivals van Noord-Amerika. Het is niet de eerste keer dat een Belgische filmproject geselecteerd is voor dit festival. Vorig jaar werd ‘Lucifer’ van Gust Van Den Berghe ook geselecteerd als onderdeel van het Viewpoints programma.

Frederike Migom ging met ‘Nkosi Coiffure’ ook in wereldpremière op het wereldfilmfestival in Montreal en won met deze film de Meeting Point Award voor beste korte fictie op het internationaal filmfestival van Valladolid. De film zat daarna ook in de competitie van het Kortfilmfestival van Leuven.

“Nksoi Coiffure zet verschillende culturen naast elkaar in een rollercoaster van woorden, gebaren en emoties. Het is een film over vrouwen en hun lichaam, en hoe hun beslissingen beïnvloed worden door tradities, geloof, mannen, moeders, principes en regels.” aldus Frederike. In ‘Nkosi Coiffure’ zien we o.a. Nele Vereecken, Kurt Vandendriessche en uitzonderlijk vrouwelijk talent: Awa Sene Sarr, Stella Kitoga, Wivine Ngoy, Nadège Ouadraogo en Linda Kompany. Laurens De Geyter stond in voor de fotografie, de montage was in handen van Tom Denoyette. Fredy Massamba en Jens Bouttery zorgden voor de muziek.

‘Nkosi Coiffure’ kon rekenen op de steun van VAF De film is een productie van Jules Debrock voor 2nd to the Right.

Zie ook :

Frederike Migom over ‘Nkosi Coiffure’

Trailer ‘Nkosi Coiffure’

Frederike Migom : een gesprek

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …