jonge wielrenners gezocht voor langspeeldebuut van Kenneth Mercken

Productiehuis CZAR start met de voorbereidingen van het langspeeldebuut van Kenneth Mercken. ‘Coureur’ speelt zich af in Vlaanderen & Italië en volgt het afzien, de glorie en de dromen van een jonge Flandrien die het wil maken als coureur, ongeacht de gevolgen voor zichzelf en zijn omgeving. Voor de film is CZAR op zoek naar gedreven jongens tussen 15 en 21 jaar die een passie hebben voor wielrennen. Acteerervaring is absoluut geen vereiste en de draaiperiode is voorzien lente/zomer 2017.

 

Voor audities kan men mailen naar casting.coureur@gmail.com met in bijlage 2 foto’s (1 close up en 1 volledig bij voorkeur in wielerkledij zonder helm), gegevens en vermelding van wielerervaring.

De man in het midden is Kenneth Mercken. Toen nog een stuk blonder dan nu.

‘Coureur’ is gebaseerd op Kenneth‘s eigen bewogen wielerverleden. Hij werd in 2000 nationaal kampioen wielrennen bij de eliterenners zonder contract. Later ontdekte hij in Italiaanse loondienst dat zijn lichaam eigenlijk niet geschikt is voor de slopende sport. Hij keerde zijn jongensdroom de rug toe en ging film studeren. In 2012 studeerde Kenneth af aan het RITS met zijn kortfilm ‘The Letter’, waarmee hij de VAF Wildcard won. Zijn recentste kortfilm ‘Feel Sad for the Bunny’ kreeg een Special Mention of the Jury op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

Het scenario van ‘Coureur’ werd geselecteerd voor Binger Writers Lab, Script & Pitch Torino Filmlab, het coproductieplatform van Les Arcs en nam in 2014 de Emerging Talent Award op When East Meets West in ontvangst. ‘Coureur’ wordt geproduceerd door Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR FILM en kan rekenen op de steun van het VAF.

 

Zie ook : 

Kenneth Mercken over ‘Feel Sad For The Bunny’

Kenneth Mercken over ‘The Letter’ 

 

Check Also

Brightfish is looking for an experienced national sales manager

Job Description You’ve seen us before, many times. We’re the company behind that little jumping …