Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopulos op de set van ‘Le Fidèle’

Brussel, 14 mei 2016.  Op 25 april startte regisseur Michaël R. Roskam met de opnames van ‘Le Fidèle’.  Na ‘Rundskop’ (2011) en ‘The Drop’ (2014), is ‘Le Fidèle’ de derde langspeelfilm van de Oscar genomineerde regisseur Michaël R. Roskam.  Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos spelen de hoofdrollen in dit donker liefdesdrama dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het Belgische misdaadmilieu.  Andere rollen worden vertolkt door o.a. Sam Louwyck en Stefaan Degand.

 

Synopsis

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi” Delhany.  Maar Gigi draagt een geheim met zich mee.  Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld.  Gigi zal moeten kiezen.  En Bibi ook.  Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

De opnames lopen nog tot half juli.  ‘Le Fidèle’ is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage film, in coproductie met Eyeworks in België.  De Franse producent is Pierre Ange le Pogam voor Stone Angels SAS, de Nederlandse producent, Maarten Swart voor Kaap Holland Film BV.  Het scenario werd geschreven door Michaël R. Roskam, Thomas Bidegain en Noé Debre.  Achter de camera staat Nicolas Karakatsanis waarmee Roskam eerder al  samenwerkte voor ‘Rundskop’ en ‘The Drop’.  De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.  Filmverdeler is KFD (Kinepolis Film Distribution) die de film in de loop van 2017 in de zalen brengt.

De film wordt in de loop van 2017 in de zalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Zie ook :

Adèle Exarchopoulos heel enthousiast over ‘Le Fidèle’

Bekijk ook

Mathijs Scheepers over The art of lying!

Vorig weekend kon je op Canvas kijken naar The art of lying, de kortfilm is …