Home / Nieuws / ‘Beverly Hills Cop 4’ : slimme of riskante zet van Adil El Arbi en Bilall Fallah?

‘Beverly Hills Cop 4’ : slimme of riskante zet van Adil El Arbi en Bilall Fallah?

Wie de facebook-pagina’s van Adil El Arbi en Bilall Fallah volgt, had al gemerkt dat de jongens sinds kort hun intrek genomen hadden in studiokantoren in Hollywood.  We gingen er dus van uit dat ze aan één van de Hollywood-projecten aan het werken waren waar hun naam eerder aan gelinkt was.  Maar gisterenavond laat maakten verschillende Hollywood-bronnen bekend dat ze ‘Beverly Hills Cop 4’ gaan draaien.  Mét Eddy Murphy.

Net voor het Festival van Cannes van start ging, werd nog het bericht de wereld ingestuurd dat Adil El Arbi en Bilall Fallah voor de Amerikaanse zender FX de pilootaflevering van de nieuwe dramaserie ‘Snowfall’ zouden regisseren. Terwijl eerder al was bekendgemaakt dat ze de speelfilm ‘The Big Fix’ zouden regisseren.  Maar nu komt dus eerst ‘Beverly Hills Cop 4’.  Een gouden kans.  Maar ook niet ongevaarlijk.

‘BAD BOYS 3’

Toen we vorig jaar aan Robin Pront, regisseur van ‘D’Ardennen’, vroegen of hij nog niet droomde van Hollywood zoals Adil en Bilall zei hij :  “Ja, maar die zeggen : ‘Ik wil ‘Bad Boys 3’draaien’. Mij zou je al een geweer tegen mijn hoofd moeten zetten voor ik dat in overweging nemen. En dan nog. Ik denk trouwens dat zij dat ook niet echt menen. Hoewel (lacht). Nee, dat weet ik niet, moet je hen vragen.”

‘Beverly Hills Cop 4’ is dan wel nog een stapje hoger dan ‘Bad Boys 3’, maar wellicht zou Robin Pront twijfelen. Aan de andere kant hebben Adil en Bilall er altijd voor uitgekomen dat Hollywood niet alleen hun droom was, maar ook hun gedoodverfde bestemming. En ze zijn altijd recht op hun doel afgegaan. Michael R. Roskam, een mentor van hen, zei hen ten tijde van ‘Image’ ook dat het script nog niet klaar was en dat het voor hen nog te vroeg was om een langspeler te draaien. Ze deden toch hun zin, en ze leverden een film af die hen op de kaart zetten, en die ondanks zijn mankementen toonde dat ze veel potentieel hadden. Niet veel later volgde ‘Black’. En die film dreef hen meteen de richting van Hollywood uit.

Ze hadden Jerry Bruckheimer, de legendarische producer van ‘Top Gun’, maar ook van ‘The Pirates of the Carribean’ en ook van ‘Beverly Hills Cop’, eerder al ontmoet en hadden er toen geen geheim van gemaakt dat ze ongelooflijke fans waren van ‘Beverly Hills Cop’.  De laatste film in die reeks werd gemaakt in 1994.  In totaal brachten de drie eerdere films 735 miljoen dollar (650 miljoen euro) op.

Grappig genoeg is Bruckheimer ook de producent van ‘Bad Boys’. En hij produceert binnenkort ‘Bad Boys 3’.

HET EGO VAN MURPHY

‘Beverly Hills Cop 4’ werd geschreven  door Josh Appelbaum en Andre Nemec.  Uiteraard zien we Eddy Murphy daarin terug als Axel Foley, de uit Detroit afkomstige agent die in Beverly Hills terechtkomt. Volgens de Amerikaanse media zouden de opnamen nog dit jaar of ten laatste begin volgend jaar van start gaan.  Imdb vermeldde eerder dat John Ashton mogelijk weer van de partij zou zijn, maar dat Judge Reinhold eerder geweigerd zou hebben.  De film zou grotendeels gedraaid worden in Detroit.  Axel Foley keert dus blijkbaar terug.  Een terugkeer voor een comeback, het moet kunnen.

Eddy Murphy is intussen 55 en kan nog wel eens een hit gebruiken. Hoewel, financieel zal hij het wel niet meer nodig hebben.  Maar zijn ego daarentegen misschien wel.  Dat kan nog wel eens een streling gebruiken. Dat ego van Murphy, daar deden in het verleden wel vaker verhalen de ronde over.  Vraag is in welke mate Adil El Arbi en Bilall Fallah hun ding zullen kunnen doen.  Want ook Bruckheimer is een man met een willetje. Zullen ze hun stempel zullen kunnen drukken? Een stempel waar ze na de wereldpremière van ‘Black’ op het Festival van Toronto nog een Discovery Award aan overhielden en vervolgens een belangrijke Hollywood-agent.  Ze werden toen geprezen om hun ‘duidelijk cinematografische visie’.

SLIMME ZET

Conclusie : wij vinden het slim dat ze ook deze stap zetten.  Met hun charme laten ze straks ook Eddy Murphy uit hun hand eten, en zelfs al leveren ze niet precies de film af die ze voor ogen hadden, Hollywood zal het resultaat wel zien, en zal met een beetje geluk kunnen zien dat deze jongens tot heel veel in staat zijn. Wordt dus zeker vervolgd.  Wij wensen Adil en Bilall alvast heel veel succes.  En we blijven tegelijk hopen dat hun plannen om ook een nieuwe Vlaamse film te draaien, ‘Patser’, daarmee niet helemaal van de baan zijn. Ook ‘Patser’ zou een buddy-cop-movie worden.

Zie ook : 

Adil en Bilall bekroond door de Unie van Regisseurs

Adil en Bilall draaien ‘The Big Fix’

Adil en Bilall draaien pilootaflevering serie in Amerika

Adil en Bilall onderdak bij CAA

De voorbije dagen ontmoetten ze ook Matteo Simoni in Hollywood.
‘The Big Fix’ is een andere film die ze in Amerika zullen draaien

Bekijk ook

Privé-vertoning met je bubbel!

CINEMATEK biedt families, collega’s en groepen exclusieve en intieme privé-vertoningen aan voor hun sociale bubbel. …